На благодійній основі прикордонникам передали мобільний комплекс прикордонного контролю

НАЗАД
09 вересня 2014 14:39

Прикордонникам передали рухомий програмно-технічний комплекс автоматизації прикордонного контролю, який призначений для забезпечення автоматизованої обробки інформації під час прикордонного контролю і проп

Сьогодні в Головному центрі зв’язку, автоматизації та захисту інформації Державної прикордонної служби України прикордонникам передали рухомий програмно-технічний комплекс автоматизації прикордонного контролю. Допомогти прикордонному відомству вирішила компанія АТ «Банкомзв'язок».

Переданий комплекс призначений для забезпечення автоматизованої обробки інформації під час прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України осіб і транспортних засобів. Зокрема завдяки йому здійснюється перевірка відомостей про осіб, які перетинають державний  кордон  України, та вноситься інформація до баз даних, в тому числі з фіксуванням біометричних даних, обробляється відео- та фотоінформація, забезпечується захист інформації під час її обробки та поглиблено вивчаються паспортні документи тощо. Він обладнаний на базі автомобіля «Газель» та може досить швидко посилювати будь-яку ділянку державного кордону як в стаціонарних пунктах пропуску, так і поза ними, в необладнаних пунктах пропуску та у разі виходу з ладу штатних комплексів.

Співпраця Державної прикордонної служби України з АТ «Банкомзв’язок» триває вже багато років. Фахівці компанії ще у 1995 році почали розробку та розгортання перших комплексів інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи відповідно до технічних вимог Держприкордонслужби. На сьогодні ними вже обладнано 250 пунктів пропуску, які функціонують в єдиному інформаційному просторі, а складові системи розгорнуто в усіх органах і підрозділах Державної прикордонної служби. Починаючи з 2008 року, проведено модернізацію програмно-апаратного забезпечення та розширення функціональних можливостей. Крім того було реалізовано нові проектні рішення на основі сучасних інформаційних технологій для забезпечення обробки інформації про біометричні дані людини за відбитком пальця, формою обличчя, створено підсистему автоматичної ідентифікації осіб «e-Gate», яка забезпечує зменшення часу на перевірку осіб та їх паспортних документів. Серед інших розробок – мобільний комп’ютерний термінал, який може використовуватися прикордонниками у вагонах поїздів, на повітряних та морських суднах міжнародного сполучення. За весь час експлуатації всі підсистеми комплексу отримали високу оцінку їх функціональності. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси