На базі прикордонного підрозділу пройшов військово-патріотичний збір учнів професійно-технічної освіти Києва та Київської області

НАЗАД
31 травня 2018 15:40

Захід організований Держприкордонслужбою, Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської ради (Київської міської державної адміністрації) за підтримки Київського міського військового комісаріату, Київської міської організації

Сьогодні в Окремій комендатурі охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України, що у Бортничах, відбувся військово-патріотичний збір учнів професійно-технічної освіти Києва та Київської області.

Захід організований Держприкордонслужбою, Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської ради (Київської міської державної адміністрації) за підтримки Київського міського військового комісаріату, Київської міської організації Товариства сприяння обороні України.

Головною метою таких зборів є військово-патріотичне виховання учнівської молоді закладів професійної освіти та популяризація проходження військової служби за контрактом у Державній прикордонній службі України. У заході взяли участь понад 150 учнів навчальних закладів Києва та Київської області, викладачі предмету «Захист України» та представники органів управління освітою.

Військовослужбовці 10 окремого загону оперативного реагування Держприкордонслужби продемонстрували юним патріотам показові дії щодо знешкодження терористичних угруповань в пункті пропуску. Також присутні мали змогу побачити зразки сучасного озброєння, техніки для патрулювання та бойові броньовані автомобілі для виконання спеціальних завдань.

Після ознайомлення з історією прикордонної служби, перегляду фільму про Держприкордонслужбу, юнаки й дівчата випробовували себе у військово-спортивних іграх.

Зокрема, учасники змагань виконували вправи з розбирання та збирання автомата Калашникова, перетягували канати, метали учбові гранати, бігали, підтягувалися на перекладені. Також учні спробували виявляти й затримувати умовних порушників кордону.

Завершилось свято урочистою церемонією нагородження переможців та фотографуванням, а також концертною програмою Академічного ансамблю пісні й танцю України Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси