На базі Навчального центру Держприкордонслужби проходять курси підготовки водіїв БТРів, операторів-навідників та снайперів

НАЗАД
25 березня 2016 14:58

На базі Навчального центру Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, з метою набуття практичних навичок володіння зброєю, що застосовується в ході бойових дій під час захисту

На базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, з метою набуття практичних навичок володіння зброєю, що застосовується в ході бойових дій під час захисту суверенітету та незалежності України, проходять курси підготовки розрахунки БТР (водії та оператори-навідники), а також снайпери.

Курси водіїв та операторів-навідників БТР організовані з метою надання практичних навичок  використання штатного озброєння техніка та вмінню діяти у різних умовах обстановки.

- Під час занять прикордонники набувають, перш за все, навичок технічно та вірно експлуатувати бойові машини, виявляти та усувати несправності в ході їх експлуатації, управляти бойовими машинами, готувати баштово-кулеметне озброєння до стрільби, - говорить викладач майор Дмитро Товстоп'ят.

Крім того  в цьому році вперше проходили курси підготовки снайперів. Стрілецькі уміння прикордонники опановували майже місяць. Вивчення курсу почалося з лекцій і самостійної теоретичної підготовки військовослужбовців, а набуті знання закріплюються на практичних заняттях та тренуваннях. Під час практичних занять здійснюється відпрацювання прийомів та способів дій прикордонників, які застосовуються у реальній обстановці.

-Такі заняття з військовослужбовцями повинні ґрунтуватися на принципі поступового збільшення фізичних та морально-психологічних навантажень і проводитися послідовно, від простого до складного. Навчаючись військовослужбовці вдосконалюють знання та навички з тактики дій снайпера, властивостей зброї та вміння вести прицільний вогонь зі снайперської зброї по цілям як на середніх так і дальніх дистанціях і вдень та вночі, - зауважив викладач підполковник Володимир Лопата, який у зоні бойових дій провів понад 3,5 місяці та разом з бойовими товаришами потрапляв і в засідки і під обстріли бойовиків. 

По завершенню всіх курсів, за результатами іспиту, кожен військовослужбовець, отримує свідоцтво відповідного зразка.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси