На базі Навчального центру Держприкордонслужби продовжується навчання учасників пілотного проекту

НАЗАД
03 жовтня 2015 12:27


У Навчальному центрі Держприкордонслужби, що на Черкащині, продовжують

У Навчальному центрі Держприкордонслужби, що на Черкащині, продовжуються навчання переможців відбіркового конкурсу «Нове обличчя кордону». 

В рамках пілотного проекту реформування органів та підрозділів Державної прикордонної служби України 160 прикордонників пройшли ретельний відбір та розпочали навчання з 1 вересня 2015 року.

Протягом навчання учасники вдосконалюють навички перевірки паспортних документів у осіб, які перетинають державний кордон, алгоритм дій у разі виникнення кризових ситуацій в пунктах пропуску та вивчають антикорупційне законодавство з метою недопущення протиправної діяльності. Крім того персонал, відпрацьовує комплекс заходів під час проведення затримання порушників законодавства.

До підготовки персоналу долучилися спеціалісти з міграційних питань США, Німеччини, а на наступному тижні тренінги мають проводити фахівці з Естонії.

Залучення іноземних інструкторів дає можливість не тільки здобути нові навики, а й вдосконалити знання англійської мови. Адже вивченню мови міжнародного спілкування учасниками проекту приділяється особлива увага, тому що кожен прикордонник повинен фахово надавати консультацію пасажирам, які перетинають кордон, в тому числі іноземцям.

На випускників пілотного проекту покладено багато завдань, насамперед щодо виходу на європейський рівень обслуговування громадян, які перетинають кордон, забезпечення безумовного дотримання прав і свобод людини, верховенства закону і ефективного функціонування інституцій держави, в якому діятимуть внутрішні антикорупційні механізми.

Нагадаємо, що під час відбору участь у пілотному проекті взяли 373 військовослужбовці Держприкордонслужби. Серед основних вимог до кандидатів було вільне володіння державною мовою, знання іноземної мови, психологічна стійкість та  фізична підготовка. Після завершення навчань, які проходитимуть протягом 2 місяців, переможці конкурсного відбору в подальшому продовжать службу вже в підрозділах окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси