На базі Національної академії Держприкордонслужби прикордонники та військові спільно навчалися бойовому злагодженню

НАЗАД
04 квiтня 2014 12:13

У Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького було проведено комплексне тактичне навчання з бойового злагодження мотоманевреної групи.

У Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького було проведено комплексне тактичне навчання з бойового злагодження мотоманевреної групи. Даний резерв буде направлений на посилення державного кордону України спільно з підрозділами Збройних Сил України.

Навчання пройшли під керівництвом ректора навчального закладу Валерія Райка та командира полку Збройних Сил України Олега Нечаєва.

До спільного навчання, що відбулося на території  Центру забезпечення навчального процесу, залучили близько півтисячі військовослужбовців та 30 одиниць автомобільної, спеціальної та броньованої техніки.

У ході навчань прикордонні застави мотоманевреної групи відпрацьовували практичні дії з охорони державного кордону, пропуску через кордон, недопущення проникнення та відбиття можливого вторгнення незаконних збройних формувань з території суміжних держав.

Крім того прикордонники та військовослужбовці Збройних сил України спільно відпрацювали питання пошуку, локалізації і знищення диверсійних груп умовного противника.

Підводячи підсумки, Валерій Райко зазначив, що подібні навчання, в яких злагоджено діяли прикордонники академії спільно із військовими, проводилися вперше.

«Ці навчання мають вагоме практичне значення для злагодження бойових дій під час взаємодії застав мотоманевреної групи з підрозділами Збройних сил», – наголосив Валерій Райко.

У свою чергу Олег Нечаєв додав, що ці навчання є початком подальшої співпраці військових з навчальним закладом Державної прикордонної служби України.

«У навчаннях ми підігравали курсантам академії в якості незаконних збройних формувань, які порушили кордон, відпрацювали низку спільних завдань з пошуку і знищення диверсантів противника та виконували інші завдання»,– сказав Олег Нечаєв.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси