На базі академії Держприкордонслужби розпочалась підготовка співробітників поліції з питань аналізу ризиків та кримінального аналізу

НАЗАД
28 березня 2016 08:28

Сьогодні, 28 березня, в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького розпочато підготовку співробітників Національної поліції України з питань аналізу ризиків та кримін

Сьогодні, 28 березня, в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького розпочато підготовку співробітників Національної поліції України з питань аналізу ризиків та кримінального аналізу. Навчальний курс проводиться за сприянням Міжнародної організації з міграції (МОМ) в рамках реалізації проекту міжнародно-технічної допомоги.

Навчання, яке організоване на базі системи підготовки офіцерів-аналітиків Держприкордонслужби України, буде проведено для 36 співробітників поліції у три потоки за окремо розробленою Програмою, у якій враховано сучасні європейські практики, зокрема – Прикордонної Варти Республіки Польща, спільні інтегровані моделі аналізу ризиків відомств європейських країн (CIRAM) та Європейської агенції FRONTEX.

У відкритті заходу взяли участь керівник управління аналізу ризиків Адміністрації Держприкордонслужби України, ректор та науково-педагогічний склад Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького, співробітники Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, представники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України, керівництво управління Національної поліції в м. Хмельницький та Хмельницькій області.

До занять залучатиметься професорсько-викладацький склад Національної академії Державної прикордонної служби та персонал Адміністрації, який опікується співпрацею з прикордонними та правоохоронними відомствами суміжних та європейських країн, Місією ЄС з прикордонної допомоги Україні та Молдові, ОБСЄ та Женевським центром демократичного контролю над Збройними силами.

Під час відкриття навчань керівник управління аналізу ризиків Адміністрації ДПС України  полковник Андрій Віхтюк зауважив, що «Державна прикордонна служба  в тісній співпраці з Європейськими партнерами розпочала впровадження систем аналізу ризиків та кримінального аналізу вже понад 9 років тому. За цей час відомство пройшло досить складний шлях з пошуку, становлення та власне побудови відомчих механізмів роботи з інформацією. Були створені достатньо ефективні системи. Всі вони ґрунтуються на європейському досвіді і з використанням сучасного інструментарію та вже власних аналітичних методик».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси