На адмінмежі з Кримом прикордонники виявили 4 підроблені доручення на автомобілі

НАЗАД
03 квiтня 2016 12:15

Чотири автомобілі, які порушники намагалися перемістити з АР Крим  з підробленими дорученнями на право керування транспортними засобами, виявили протягом двох днів співробітники Держприкордонслужб

Чотири автомобілі, які порушники намагалися перемістити з АР Крим  з підробленими дорученнями на право керування транспортними засобами, виявили протягом двох днів співробітники Держприкордонслужби та працівники митниці.

У контрольному пункті «Каланчак» прикордонники Херсонського загону у взаємодії з працівниками фіскальної служби виявили у трьох наших співвітчизників підроблені доручення на автомобілі «Шкода», «Ніссан» та  «Шевроле» 2006, 2005 та 2004 років випуску відповідно. 

 А прикордонники Бердянського загону спільно з працівниками митниці  у КПВВ «Чонгар» виявили недійсне доручення на право керування автомобілем «Хонда» 2010 року випуску. Усі документи були видані з порушенням чинного законодавства за так званою схемою «куплених» нотаріусів.  

Нагадаємо, що нещодавно  співробітники Держприкордонслужби України викрили цю масштабну схему, за якою з тимчасово окупованої території АР Крим до материкової частини незаконно переміщували автомобілі. Автівки через адмінмежу переправляють, як правило, за схемою «доручення», до якої залучаються «свої» нотаріуси, які оформляють на перегонщиків підроблені документи для переміщення автівок.

Варто додати в даний час оперативно-розшуковими підрозділами Азово-Чорноморського регіонального управління задокументовано участь нотаріусів у даній протиправній діяльності. За статтею 366 ККУ вже порушено 6 кримінальних проваджень стосовно декількох приватних нотаріусів Харківського та Генічеського міських нотаріальних округів, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також відмітимо, що упродовж цього року спостерігається зростання кількості випадків виявлення на адміністративній межі з Кримом фіктивних, незаповнених або оформлених з порушенням встановленого порядку нотаріально засвідчених доручень на право керування транспортними засобами. Всього з початку цього року співробітники Держприкордонслужби уже виявили майже 60 транспортних засобів з порушеннями, а у 2015 році таких випадків було – 21.

Зловмисники зазвичай використовують доручення, які видані на материковій частині України у той час, коли реальні власники транспортних засобів фактично перебували на тимчасово окупованій території, а також ті, які, згідно Єдиного реєстру спеціальних нотаріальних бланків, фактично не видавалися. У таких діях нотаріусів та осіб, причетних до вчинення цих порушень містяться ознаки злочинів, передбачених відповідними статтями КК України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси