На адмінмежі з Кримом кількість спроб незаконного переміщення автотранспорту не зменшується

НАЗАД
09 квiтня 2016 11:57

Держприкордонслужба констатує подальше збільшення кількості спроб переміщення транспортних засобів громадянами, які проживають на тимчасово окупованій території по підробленим документам або незаконно вида

Держприкордонслужба констатує подальше збільшення кількості спроб переміщення транспортних засобів громадянами, які проживають на тимчасово окупованій території по підробленим документам або незаконно виданим дорученням на право керування.

Так, у контрольному пункті  «Чонгар» прикордонниками Бердянського загону виявлено автомобіль «Міцубісі» української реєстрації в АРК, водій якого, громадянин України, мав при собі документи  з невідповідністю номеру кузова з номером у свідоцтві про реєстрацію на даний транспортний засіб. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.121-1 КУпАП. 

А в контрольному пункті «Каланчак», що на Херсонщині, прикордонним нарядом у громадянина України виявлено недійсне доручення на право керування автомобілем «Ніссан» 2013 року випуску української реєстрації в Автономній Республіці Крим. Як результат, до Каланчацького відділення поліції в Херсонській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366 Кримінального Кодексу України (Службове підроблення) та статті 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Необхідно зазначити, що з початку  року на адмінмежі з АР Крим  прикордонники виявили більше 60 автомобілів з недійсними документами. Державна прикордонна служба інформує, що будь-які документи, які видані окупантами на Кримському півострові, не є дійсними. Це стосується і документів на транспортні засоби, що вже зареєструвались по російському законодавству в АР Крим. Тому такі автомобілі через адміністративну межу не пропускатимуться.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси