Мужні сини Українського народу Сергій Головань і Пантелей Микола загинули на Харківщині

НАЗАД
26 грудня 2023 08:58

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі штаб сержанта Сергія Голованя та майстер-сержанта Миколу Пантелея посмертно нагороджено медалями «Захиснику Вітчизни».

Сергій Головань народився 24 травня 1984 року. Після строкової служби у 2004-му вступив до лав Держприкордонслужби. Сергій був відповідальною і дуже цілеспрямованою людиною. У 2015 році викликався виконувати завдання в районі проведення АТО.

З перших днів повномасштабного вторгнення Сергій мужньо виконував військовий обов’язок у бою за Україну, її свободу і незалежність.

«Сергій був порядною людиною, наполегливою, гарно знав військову справу. Він ніколи не боявся труднощів, завжди був націлений на отримання результату. А ще він дуже любив свою родину, свою країну, підтримував товаришів. Нам не вистачатиме його усмішки та доброго слова», - говорять побратими воїна.

Герой-прикордонник загинув 19 червня 2023 року. Посмертну нагороду вручили дружині та сину захисника України.

Пантелей Микола народився 3 вересня 1981 року на Харківщині. Прикордонний шлях розпочав зі строкової служби у 2000 році.

Більш як 20-чний досвід служби в ДПСУ та досвід, отриманий в зоні проведення АТО, допомагали Миколі на війні – він завжди намагався передусім вберегти життя побратимів.

Микола був товариським, легко взаємодіяв з людьми, добрим, дуже сміливим, сильним, життєрадісним і з почуттям гумору.

«Микола був настільки сміливою і рішучою людиною, що, попри щільні мінометні та артилерійські обстріли наших позицій окупантами, до останнього допомагав нам, щоб ми були у безпеці», - кажуть про полеглого прикордонника побратими.

Герой-прикордонник загинув 6 жовтня 2022 року. Нагороду воїна-прикордонника отримала його дружина.  

Вічна і світла пам’ять полеглим Захисникам України!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси