Мультимандрівка двох іноземців завершилася на українському кордоні

НАЗАД
15 березня 2021 14:47

Греція – Македонія – Сербія – Румунія – Україна, а ще мали б бути Польща та Німеччина.

Завдяки налагодженій співпраці з європейськими колегами та швидким діям групи реагування прикордонників Чернівецького загону на українсько-румунському держрубежі днями затримано двох іноземців з Афганістану.

Румунські прикордонники, які за  допомогою тепловізора виявили рух двох невідомих осіб у бік кордону, проінформували українських колег. Аби перевірити інформацію, в заданий район вибула група реагування відділу «Порубне». Під час пошукових заходів прикордонники затримали двох громадян Афганістану 2001 та 2005 року народження, які перетнули кордон з Румунії в Україну. Згодом стало відомо, що на територію Румунії іноземці потрапили незаконно. З їх слів, до цього вони побували в Греції, Македонії та Сербії. А в Румунії планували набути статусу біженця, однак передумали і вирушили в Україну, де їх і «зустріли» співробітники Держприкордонслужби. Далі в їх запланованому маршруті мала бути Польща та Німеччина. І все це в незаконний спосіб.

Для встановлення всіх обставин відчайдушних вояжерів доставили в пункт тимчасового тримання Чернівецького прикордонного загону, згодом по реадмісії їх буде передано румунським правоохоронцям. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси