Мрія про ЄС для восьми нелегалів не здійснилась

НАЗАД
08 жовтня 2013 12:03

 Нещодавно прикордонники Чопського загону затримали дві групи «шукачів щастя», які намагались у незаконний спосіб потрапити на терени ЄС.

Нещодавно прикордонники Чопського загону затримали дві групи «шукачів щастя», які намагались у незаконний спосіб потрапити на терени ЄС.

Виявити порушників вдалося завдяки вжитим оперативним заходам співробітниками загону в межах Перечинського району, що на Закарпатті. Перепинивши автомобіль, що рухався  в бік  українсько-словацького рубежу, правоохоронці виявили в ньому 6 осіб. З шести подорожуючих, які знаходились у транспортному засобі, лише водій, громадянин Сирії, мав документ, що посвідчував особу і надавав право на постійне проживання в Україні. Інші п’ятеро, серед яких один неповнолітній хлопчик, жодних документів правоохоронцям надати не змогли і повідомили, що є співвітчизниками водія. Наразі за фактом виявлення правопорушників проінформовано УСБУ в Закарпатській області.

Інші сміливці, що пробирались у напрямку Словаччини через гори і були затримані нарядом відділу «Великий Березний», виявились вихідцями з Афганістану. Чоловік та жінка, які мандрували з однорічним хлопчиком, також не мали при собі жодних документів, але повідомили, що є подружжям. Також зі слів затриманих стало відомо, що за їхню подорож до Європи батько одного із подружжя заплатив у Афганістані невідомим особам близько 10 тисяч доларів США.

Всіх правопорушників було доставлено до прикордонних підрозділів для з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси