«Моя зброя не лише нищить окупантів, а ще й рятує мені життя», – прикордонник Теодозій

НАЗАД
09 листопада 2023 10:57

«Напевне, я народився з автоматом», – каже прикордонник Теодозій.

Військовий родом з Івано-Франківщини. До повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну він тривалий час працював у Польщі арматурником – будував мости. До його безпосередніх обов’язків входило виготовлення та монтаж арматури й арматурних конструкцій, заливання їх бетоном. Це дуже важка й виснажлива праця.

Але життя Теодозія, як і багатьох українців, змінило 24 лютого 2022 року. Одразу ж після перших повідомлень про цинічний напад росії на рідну країну, чоловік повернувся додому і вже у березні з власної ініціативи поповнив лави Державної прикордонної служби України. Вдома в нього залишилися батьки, дружина і троє дітей – дві доньки й син.

Вже понад півтора року у складі сформованого підрозділу Теодозій разом з іншими побратимами обороняє й захищає державний кордон на Сумщині у складі Сил оборони. Розповідає, що ворог щоденно обстрілює прикордоння Сумської області, при цьому противник не полишає спроб знайти слабкі місця в українській обороні і постійно у прикордонні фіксується проникнення диверсійно-розвідувальних груп.

Одного разу під час чергового ворожого обстрілу української території Теодозія врятував автомат. У зброї військового застряг небезпечний уламок від снаряда.

«Коли розпочався артилерійський обстріл, я негайно побіг до укриття. В цей час метрів за п’ятдесят від мене розірвався снаряд. Я не помітив нічого особливого. Лише згодом, перебуваючи в укритті, виявив, що мій автомат зазнав ушкоджень внаслідок влучання уламка від снаряда. Тобто моя зброя не лише нищить окупантів, а ще й врятувала мені життя», – ділиться прикордонник.

Він часто з побратимами згадує цей випадок і дякує Богу, що залишився живим і неушкодженим. «Напевне, я ще потрібний Україні, аби захищати від ворога свою державу, родину, дітей і зустріти нашу Перемогу, яка неодмінно настане вже скоро», – запевняє воїн-прикордонник.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси