«Моя дитина житиме неодмінно у вільній і незалежній Україні», - впевнений Щасливчик, який полонив командира авіачастини рашистів

НАЗАД
06 вересня 2022 14:13

Прикордонник з позивним Щасливчик вже понад 10 років боронить держрубіж України.

Щасливчик – молодий батько, чоловік та справжній командир. Вдосвіта 24 лютого, коли прозвучали перші вибухи по всій Україні, він саме тримав на руках свого синочка, якому було лише 16 днів від народження. І в ці жахливі хвилини батько пообіцяв немовляті: «Ти житимеш все своє життя у вільній і незалежній Україні, я для цього зроблю усе можливе і неможливе».

Вже через 10 хвилин Щасливчик, у повній екіпіровці, вибув на службу, щоб разом з побратимами зі зброєю в руках стати на захист нашої держави. У перший місяць війни вони здійснювали оборону південних рубежів України. Одного березневого дня, ситуація на їх фронті була особливо гарячою. Ворог проявляв активність не лише на суходолі, а й в небі. Прикордонники з побратимами зі Збройних Сил України, Нацгвардії та інших складових Сил оборони України самовіддано ламали плани російських військ на просування і домінування. Побратими збили ворожий винищувач Су-30СМ, який маневрував над нашими позиціями. Екіпаж загарбницького літака катапультувався. Захисники України постаралися, щоб збиті льотчики не втекли. Одного приземленого рашиста затримала група бійців на чолі зі Щасливчиком, другого пілота – взяли побратими з інших складових Сил оборони України. Полонений прикордонниками льотчик виявився командиром однієї з авіаційних частин, що дислокуються в окупованому росією Криму. Він зізнався, що завданням екіпажу було викрити позиції українських військових, особливо – місця дислокації засобів протиповітряної оборони. Останнє завдання вони виконали особливо якісно.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі прикордонника з позивним Щасливчик відзначено почесним нагрудним знаком «За заслуги перед Збройними Силами України». Воїн впевнений, що ми обов’язково переможемо і він робить для цього все можливе і неможливе, як і обіцяв синочкові. «Ми виб’ємо ворога з кожного сантиметра нашої землі, адже воюємо за те, щоб українські діти на українській землі були вільними, мали право на своє щастя й можливість це право реалізувати», – говорить прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси