Моряки-прикордонники відвідали літній шкільний табір

НАЗАД
10 червня 2024 10:38

Вихованці Матроського закладу загальної середньої освіти у затишному літньому таборі радо зустріли морських прикордонників Навчального центру Морської охорони.

Військовослужбовці розповіли юнакам про свою службу, показали навчальні зразки озброєння та спеціальне екіпірування, яке школярі мали можливість потримати в руках і приміряти.

Діти ставили прикордонникам безліч різноманітних питань: Тактичний бойовий шолом – якого він класу та захисту, і чи надійно захищає від уламків куль, при вибухах та падіннях? Як працюють активні навушники? Як управляти дроном?

Чималу увагу школярів привернула й тактична плитоноска з системою швидкого скидання. Навіть юні леді виявили бажання приміряти її і зробити фото на згадку.

Станіслав, офіцер з соціального супроводу і психолог за фахом, залюбки дав відповіді на запитання дітей, а також детально розібрав та пояснив, як правильно підібрати екіпірування, для виконання яких завдань воно потрібне, розповів про його ефективність під час виконання тих чи інших задач. 

Майстер клас з надання першої медичної допомоги показала викладачка загальних дисциплін Ірина. Що таке турнікет, чому він зараз має бути у кожного, як зупинити масивну кровотечу і техніки накладання – Ірина продемонструвала особисто на собі. Відвідувачі літнього табору також з цікавістю долучилися до тренування.

Вихованці Матроського закладу загальної середньої освіти висловили прикордонникам свої сподівання і щире бажання зустрітися ще.

Моряки-прикордонники подякували за гостинність та побажали шкільній родині не втрачати віру в Перемогу, а в душі нести лише вогники щастя, добра і братерства. В ім’я миру та щасливого майбутнього нашої України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси