Моряки-прикордонники провели урок мужності для школярів молодших класів

НАЗАД
02 червня 2024 15:03

Прикордонники Ізмаїльського загону Морської охорони завітали до учнів Кілійського закладу загальної середньої освіти № 1

Військові провели діткам заняття із патріотичного виховання.

«Беручи участь у таких заходах, наші діти дізнаються про минуле, вивчають історію країни та рідного краю, аналізують та проводять паралелі між давніми часами та сьогоденням. Сучасні діти тримають руку на пульсі і, на жаль, вже навіть в такому ранньому віці обізнані що таке каски, броня, турнікети», – зазначає захисник «Азовсталі» Сергій СКРИПКА, який наразі проходить службу в Ізмаїльському загоні морської охорони.

Моряки-прикордонники розповіли малечі про особливості своєї служби. Показали, як розбирати та збирати автомат, продемонстрували засоби індивідуального захисту, наочно показали, як правильно накладати турнікет та розповіли про випадки застосування медичної військової аптечки.

Увагу дітей акцентували також на хімічній загрозі. Повсякденне життя вимагає обізнаності, щодо невідкладних дій при отруєнні дихальних шляхів, тому школярі ознайомились із правильним застосуванням протигаза.

Наприкінці зустрічі кожен бажаючий мав змогу приміряти на себе образ військового.

Ось такі нині реалії – змушені розповідати дітям про це, адже в умовах збройної агресії певні вміння та навички можуть врятувати життя їм, їхнім близьким та друзям.

Проте сподіваємося, що все це ніколи їм не знадобиться і вони будуть жити в мирній та щасливій країні.

Наближаємо Перемогу разом!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси