Морським прикордонникам вручили відзнаки МВС України

НАЗАД
10 лютого 2023 12:25

Відзнакою МВС – нагрудним знаком «За відвагу в службі» нагороджено електрика-рульового катера Морської охорони Костянтина.

Нещодавно вміння морського прикордонника поводитися з кулеметом, до автоматизму напрацьовані навички та миттєва реакція дозволили врятувати весь екіпаж – влучними пострілами Костянтин ліквідував російський дрон-камікадзе, який атакував їхній катер.

У свої 19 років юнак вже «штурмував» територіальний центр комплектування, маючи неабиякий хист та бажання стати захисником батьківщини. Згодом таки поталанило – вступив до лав Морської охорони Державної прикордонної служби України. З початком повномасштабного вторгнення, не вагаючись, вирішив присвятити своє життя військовій справі та перейшов зі строкової служби на контрактну.

Нині 21-річний Костянтин вже має за плечима чимало виходів у море й під час виконання бойових завдань завжди мотивує побратимів з екіпажу своєю стійкістю та неабиякою сміливістю.

А старшину радіотехнічної команди корабля Морської охорони Сергія за вагомий внесок у справу захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, особисту мужність та самовідданість нагороджено нагрудним знаком «За відзнаку в службі». Військової вислуги він має навіть більше, ніж років Костянтину. З лютого 2022 року прикордонник здійснив вже понад 50 бойових виходів у море у складі екіпажу КрМО. З перших днів повномасштабного вторгнення, витримка, стійкість та хоробрість Сергія стала взірцевими для колег, зокрема й для молодого поповнення строковиків, які у лютому 2022 року лише починали службу на кораблі. Багато хто з новобранців на той час ще не призвичаїлися до виконання обов’язків у штормових умовах, але старшина РТК завжди був поряд. А досвід, які відомо, завжди додає впевненості екіпажу та гуртує бойову злагадженість.

Нагороди військовослужбовцям вручив командир загону, який подякував бійцям за стійкість, відмінну службу, взірцеве виконання бойових завдань та віри у Перемогу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси