Морські прикордонники завітали до школярів

НАЗАД
29 листопада 2023 09:46

Військовослужбовці Одеського загону Морської охорони радо відгукнулися на запрошення однієї з загальноосвітніх шкіл Одеси й завітали до школярів.

Прикордонники розповідали учням про особливості служби на морі, зміст і призначення професії, ділилися власними враженнями, цікавими моментами з повсякденного життя екіпажів, спілкувалися у невимушеній обстановці та відповідали на запитання шестикласників.

З цікавістю школярі переглядали відеоролики про Морську охорону та затамувавши подих слухали історію життя, бойовий шлях та подвиги загиблого земляка-одесита, славетного воїна, Героя України, Влада Бувалкіна, на честь якого нещодавно названо одну з вулиць Одеси.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх воїнів, які загинули, захищаючи свободу та незалежність України.

«Звичайно, що ми проводимо такі зустрічі з метою сприяння формуванню національної свідомості школярів, їх патріотизму та вшанування пам’яті людей, які загинули за свободу України. Розповідаємо їм про те, що прикордонник – престижна професія, а справа захисту рідної країни є священною. Але, разом з тим, й самі надихаємося щирою реакцією дітей, які морально підтримують нас. Приємно, що поруч з нами ростуть патріоти нашої Батьківщини», - зазначив заступник командира загону Андрій Тур.

Для шкільної світлиці прикордонники подарували кілька примірників альбому-збірки «Чотири стихії кордону» художниці та волонтерки Беати Куркуль, яка відома своїми численним малюнкам на прикордонну та військово-патріотичну тематику.

Школярі із захватом переглядали сторінки альбому, впізнаючи свої улюблені малюнки й наперебій розповідали, які з картин відомої художниці мають у себе вдома.

Справжній ажіотаж викликали елементи екіпірування та засоби захисту прикордонників, які діти жваво приміряли, при цьому дівчата не відставали від хлопців.

Школярі щиро дякували морським прикордонникам за захист країни й за те, що можуть ходити до школи, спокійно спати й взагалі жити. І попросили, щоб вони частіше приходили у гості. Домовились, що такі зустрічі будуть традиційними.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси