Морські прикордонники вшанували пам’ять побратима Євгена Колісниченка, який загинув під час виходу з «Довжанського котла»

НАЗАД
07 серпня 2023 14:19

У перші дні війни, ще в 2014 році, коли ворог вдерся в Україну і окупував Крим, близько 40 старшин і офіцерів Морської охорони висунулися на буремний схід України, де з честю і гідністю виконували завдання із захисту держави.

9 років тому зведені підрозділи прикордонників разом із побратимами зі Збройних Сил України героїчно боронили кордон у районі пункту пропуску «Довжанський». Цілодобово ворог обстрілював позиції прикордонників з гранатометів, мінометів, важкої артилерії та «Градів». Та попри це наші воїни героїчно тримали оборону «Довжанського» 22 дні. З ворожого кільця українські захисники проривалися 3 доби під шквальним вогнем рашистів.

7 серпня, при виході з «Довжанського котла» загинув наш побратим старший матрос Євген Колісниченко.

Він в числі перших добровольців пішов на захист східних рубежів у пекельні для країни часи. Він став першим морським прикордонником, який поклав життя за Україну за часів російської агресії у 2014 році.

Чесний, щирий, добрий, відповідальний, добросовісний і завжди з відкритою душею до товаришів. Привносив теплу атмосферу в колектив і вмів налаштувати на позитив кожного. Мав веселий характер та незмінну усмішку на обличчі. Таким був Євген по життю. Таким знають і пам'ятають Євгена Колісниченка його побратими.

Захищаючи рідну Батьківщину, Євген віддав своє життя не даремно. У сьогоденні його справу продовжують побратими, які самовіддано захищають країну від російських окупантів. Серед них - й рідний брат Євгена, Сергій, який також вирішив стати морським прикордонником та вже другий рік несе службу на посаді кок-кулеметник на одному з кораблів Морської охорони.

Сьогодні морські прикордонники хвилиною мовчання вшанували пам’ять Євгена і всіх воїнів, хто загинув, захищаючи найцінніше – свободу та незалежність України.

До пам’ятного монументу в Одесі поклали квіти. Вшанували пам’ять загиблого побратима й на кораблях та катерах Морської охорони, зокрема й на КрМО «Поділля», на борту якого проходив службу матрос Євген Колісниченко.

За сталою традицією командування Одеського загону Морської охорони побувало в Овідіополі, у матері Євгена, Олени Альбертівни. Разом з мамою і братом відвідали місце поховання Євгена та долучилися до молебню за загиблими воїнами.

Герої не вмирають! Євген Колісниченко назавжди залишиться в нашій пам’яті і в наших серцях!

Вічна слава гідним воїнам-захисникам України!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси