Морські прикордонники відточували аварійно-рятувальні вміння та навички

НАЗАД
29 жовтня 2021 10:20

Якісна й системна підготовка аварійних партій – запорука оперативного і злагодженого реагування в критичних умовах, і як наслідок – забезпечення живучості корабля і виживання екіпажу.

У Навчальному центрі Морської охорони протягом двох тижнів представники всіх загонів Морської охорони, з числа діючих екіпажів, пройшли черговий курс підготовки аварійних партій кораблів та катерів.

Основні способи і прийоми гасіння пожеж, особливості аварійно-рятувальних заходів у штормових умовах, основні теоретичні питання організації оперативних дій під час надзвичайних ситуацій – головні розділи навчальної програми за даним курсом.

Від тонкощів використання рятувальних жилетів, гідротермокостюмів, рятувальних кругів до правил збереження і застосування рятувальних плотів та посадки в них - всі ці питання ретельно розбираються в теорії та відточуються практично. Слухачі курсу вивчають використання ізолюючих дихальних апаратів та відпрацьовують алгоритм евакуації людей з задимленого і охопленого вогнем приміщення корабля.

Старший викладач Навчального центру Олександр Бекало навчає за допомогою яких інструментів найшвидше і найефективніше зароблювати пробоїну й підкреслює: «Система організації боротьби за живучість повинна бути в першу чергу злагоджена і відпрацьована до автоматизму. Але й кмітливість, і винахідливість мають бути напоготові. Ось тоді екіпаж успішно подолає і воду, і вогонь, і будь-яку аварійну ситуацію».

До навчальної програми аварійних партій також включено опанування первинної медичної допомоги. Адже травмування й поранення у випадку виникнення аварійної ситуації цілком імовірні. І надати допомогу в морі екіпаж може тільки власними силами.

Тож саме в цілісному, комплексному підході до підготовки аварійних партій і полягає особливість та ефективність курсу.

Традиційно, за результатами навчання слухачі склали комплексний іспит і отримали відомчі свідоцтва.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси