Морські прикордонники в гостях у школярів

НАЗАД
05 березня 2023 13:53

Моряки-прикордонники зустрілися зі школярами 9-11 класів Українського ліцею з поглибленим вивченням іноземних мов імені Т.Г. Шевченка.

Старшокласники тепло зустріли українських захисників, які в складний для країни час стали на захист своєї рідної землі, родин, домівок та щасливого майбутнього дітей.

На початку зустрічі усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань.

Військовослужбовці розповіли ліцеїстам про складні службові будні, міцну дружбу, умови служби, життя та бойовий дух. Адже серед захисників, є люди різних рангів та професій. Під час розповідей, гості продемонстрували ліцеїстам відео-сюжети про морську службу, підготовку військовослужбовців строковиків, чіткі та злагоджені дії членів екіпажу кораблів та катерів Морської охорони.

Заступник начальника Навчального центру Морської охорони Ігор Краснопер розповів про сьогодення захисників: «Морська охорона – це кораблі, катери та потужний корабельно-катерний склад. Незалежно від рангу, моряки постійно удосконалюють свої знання, опановуючи військову справу. Корабель – це другий дім екіпажу. Разом зі всією країною морські прикордонники вчаться ефективно виявляти противника, удосконалюють свою майстерність у стрільбі та ураженні ворога на морі».

Учні дізналися про унікальний державний професійно-технічний навчальний заклад – Навчальний центр Морської охорони. Заступник начальника циклу підготовки та перепідготовки персоналу, Наталія Базарник, наголосила, що крім фахівців корабельно-катерного складу Морської охорони, у Навчальному центрі здійснюється підготовка молодших фахівців для інших органів Державної прикордонної служби України.

Також, старшокласники мали нагоду приміряти на себе справжнє військове екіпірування. Зацікавившись озброєнням та оснащенням, говорили на складні дорослі теми, зокрема й трагічні… Як хлопці, так і дівчата, навипередки ставили питання, яка вага бронежилета, як визначити свій розмір, який рівень захисту має каска…

Час сплинув непомітно. Цікаві розповіді захисників діти слухали, затамувавши подих. На згадку про зустріч і з вдячністю за те, що воїни, не шкодуючи власних життів, виборюють мир та спокій українців, учні від щирого серця, окрім найтепліших побажань, передали захисникам смаколики, солодощі, теплі речі, батарейки та багато інших потрібних речей.

Така щира увага та подарунки від дітей надихають і додають сил, наснаги та непохитної віри у нашу Перемогу усім нам, а особливо тим воїнам, які б’ють ворога безпосередньо на лінії зіткнення. Саме туди і передадуть дитячі подарунки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси