Діяли на воді, десантувалися на берег, евакуювали поранених із зони обстрілу - морські прикордонники пройшли тренінг під керівництвом фахових інструкторів

НАЗАД
12 грудня 2023 17:00

Протягом кількох тижнів бійці спецпідрозділу Одеського загону Морської охорони вдосконалювали рівень бойової й тактичної підготовки та практичні навички з такмеду.

Застосування та дії малих груп у польових та міських умовах, у ближньому бою та в умовах мінних загороджень, тактика дій на воді, евакуація поранених з узбережжя – елементи навчань за якими ретельно напрацьовували навички військовослужбовці.

Разом з тим, практикувалися у плануванні місій та діях у катастрофічних або хаотичних умовах обстановки.

Комплекс  занять з тактичної медицини проводився за протоколами «ТССС» (Tactical Сombat Сasualty Сare-Medical Personal). 

Практичні заняття тривали в умовах, максимально наближених до бойових. За багатьма різними сценаріями, бійці діставалися до поранених, виявляли заміновані позиції, надавали медичну допомогу, прораховували найбезпечніші шляхи та способи евакуації поранених із зони обстрілу у безпечне місце.

Відпрацьовували дії підрозділу за різними сценаріями, з постійними ввідними від інструкторів у стислий проміжок часу та у поєднанні з великим обсягом фізичних навантажень.

Також напрацьовували навички та вміння під час пересування водоймами на плавзасобах, з веденням вогню, десантуванням на берег та евакуацією поранених з узбережжя.

«На таких тренінгах ми не лише доводимо до автоматизму наші навички з такмеду, а й виточковуємо дії та координацію кожного в різних умовах обстановки. Ситуація в бою може змінюватися миттєво й кожен з нас фізично та психологічно має бути готовий до будь-яких умов. Тому, щоб завжди мати високий рівень навичок та готовності, опановуємо нові методики, тренуємося вдень та вночі, попри складні погодні умови», - зазначає командир спецпідрозділу капітан 2 рангу з позивним  «Граніт».  

Державна прикордонна служба України продовжує реформуватися за стандартами ЄС та НАТО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси