Морські прикордонники пройшли курси підготовки та отримали первинні військові звання сержантського і старшинського складу

НАЗАД
11 серпня 2023 16:27

Три тижні інтенсивного навчання й тренувань.

Так морські прикордонники отримують необхідний базис знань й вдосконалюють свою підготовку. Навчальний курс за програмою «Підготовка сержантів та старшин для загонів Морської охорони» складається з повсякденної і бойової організації кораблів та катерів Морської охорони в тісному поєднанні з організацією прикордонної служби.

Під час навчання моряки-прикордонники пройшли практичні тренування з основ організації та способів боротьби за живучість, вогневої підготовки і тактичної бойової допомоги постраждалим.

Учасники курсу напрацьовували навички дій у разі отримання кораблем бойового чи аварійного пошкодження, боротьби з пожежами, надходженням в середину корпусу забортної води та боротьби за живучість зброї і технічних засобів.

В процесі навчання військовослужбовці відчували максимальну імітацію позаштатних ситуацій: задимлення приміщень аварійного відсіку та надходження забортної води з тренажеру-імітатору пробоїн корпусу корабля.

«Боротьба за живучість корабля є складовою частиною повсякденної організації служби, яка спрямована на раціональне використання корабельної техніки і найбільш ефективну діяльність екіпажу, стосовно збереження та відновлення живучості корабля при аварійних ситуаціях», - зазначив під час навчання викладач відділення спеціального озброєння та керування кораблем Олександр Бекало.

Військовослужбовці відточували навички виходу на основну вогневу позицію, переміщення в ході бою, вогневі вправи на ураження цілей умовного противника та відпрацьовували інші елементи вогневої підготовки.

Начальник відділення загальної підготовки Максим Лозовський навчав учасників тому, як краще опановувати швидку та влучну стрільбу: «Основна умова навчання стрільбі – бачити результат кожного вашого пострілу та аналізувати, чому він виявився саме таким. Передусім – налаштування прицілу, перевірка «нуля», приведення до нормального бою. Працюйте над тим, щоб займати стійку та зручну позицію з різних положень, і якомога швидше. Для початку ви маєте навчитися влучно стріляли у ціль діаметром 10-20 см на дистанції 100 метрів. І треба вміти робити це швидко. А для цього потрібно доводити свої рухи, дії до автоматизму. Використовуйте кожну вільну хвилину для безпечного тренування».

Враховуючи сучасну специфіку виконання бойових завдань як екіпажами, так і береговими підрозділами Морської охорони, чимало уваги приділено й навичкам боротьби з БпЛА.

Завершивши курс підготовки, моряки-прикордонники успішно пройшли підсумковий контроль, після чого їм були присвоєні первинні військові звання сержантського і старшинського складу, вручені відомчі сертифікати.

Підготовлені та вмотивовані захисники долучаються до побратимів у своїх підрозділах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси