Морські прикордонники, призвані в першу хвилю мобілізації демобілізовані

НАЗАД
21 березня 2015 15:53

Одеський загін морської охорони Державної прикордонної служби України урочисто привітав понад 100 військовослужбовців, що були призвані в першу хвилю мобі

Одеський загін морської охорони Державної прикордонної служби України урочисто привітав понад 100 військовослужбовців, що були призвані в першу хвилю мобілізації навесні 2014 року і відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року № 15/2015 підлягають демобілізації.

На стоянці кораблів та катерів Морської охорони відбулося урочисте шикування. Демобілізовані бійці попрощалися із прапором Морської охорони та із своїми екіпажами, з якими встигли стати однією родиною.

Командування загону, підбиваючи підсумки річної служби, підготувало листи-подяки на адреси організацій та підприємств, з яких минулої весни прийшли служити ті, кого покликала Вітчизна та власні переконання.

В одному строю, по-військовому стримуючи емоції, стояли керівники фірм, менеджери, кандидати наук, викладачі, інженери людських душ та комп’ютерних систем, фермери, будівельники та слюсарі і, звісно, фахівці транспортного флоту. Дехто з чоловіків майже 10 років тому проходив строкову службу на кораблях та катерах Морської охорони, отже для них це було, певною мірою повернення до витоків становлення мужності, загартованості, громадянської свідомості.

Багато хто з них виконував завдання в зоні антитерористичної операції, отримав державні та відомчі нагороди і повертається до цивільного життя у статусі учасника бойових дій.

За цей нелегкий, насичений подіями період, мобілізовані торік цивільні громадяни стали справжніми захисниками Батьківщини. А дехто вирішив продовжити службу, заключивши контракт з Державною прикордонною службою України. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси