Моряки-прикордонники провели тренування зі спеціальної та вогневої підготовки й надання домедичної допомоги

НАЗАД
21 квiтня 2015 13:27

Наприкінці минулого тижня моряки-прикордонники провели комплексні тренування з відпрацювання навичок спеціальної та вогневої підготовки й надання першої домедичної допомоги в бойових умовах.

<

Наприкінці минулого тижня моряки-прикордонники провели комплексні тренування з відпрацювання навичок спеціальної та вогневої підготовки й надання першої домедичної допомоги в бойових умовах.

На базі полігону фахівці відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони виконували вправи навчальних стрільб з автоматичної зброї, відпрацьовували елементи переміщення бойової групи під час вогневого контакту.

Крім цього, спеціально запрошені фахівці-волонтери провели заняття з тактики ведення бою на відкритій місцевості та в умовах обмеженого простору (міські будівлі, приміщення суден закордонного прямування і т.ін.).

Бійці, котрі вже мають досвід виконання завдань у зоні АТО, які щоденно заступають на чергування та виходять на огляд суден закордонного прямування, висаджуються на судна-порушники прикордонного законодавства чи на браконьєрські шхуни, в умовах досить нестабільної суспільно-політичної обстановки в регіоні повинні бути в абсолютній готовності до виконання завдань різного ступеню складності.

Не менш важливим є й вміння надати першу домедичну допомогу собі й своєму товаришеві. Нагадаємо, що у лютому морські прикордонники вже проходили подібне навчання з волонтерами ГО «Патріот», які показали, як правильно евакуювати пораненого з-під вогню, накласти джгут, пов’язку, зупинити кровотечу, поставити крапельницю. Однак такі вміння потребують повторних тренувань, доведення до автоматизму, аби в критичній ситуації не витрачати час на згадування та розмірковування, тому повторний тренінг був не зайвий, а, навіть, більш результативний: бійці мали змогу отримати відповіді на запитання з теорії і  ще раз відпрацювати практичні навички.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси