Моряки-прикордонники посилюють міжнародну співпрацю з європейськими колегами

НАЗАД
16 вересня 2015 16:47

В рамках реалізації проекту міжнародно-технічної допомоги та за сприяння Міжнародної організації з міграції (МОМ) до Ізмаїльського навчально-тренувального загону Морської охорони з курсом підвищення кваліф

В рамках реалізації проекту міжнародно-технічної допомоги та за сприяння Міжнародної організації з міграції (МОМ) до Ізмаїльського навчально-тренувального загону Морської охорони з курсом підвищення кваліфікації «Тактика дій оглядових груп кораблів (катерів)» прибули колеги з Прикордонної Варти Республіки Польщі.

Слухачами цих курсів стали прикордонники Ізмаїльського навчально-тренувального загону морської охорони, Маріупольського, Одеського та Ізмаїльського прикордонних загонів. Протягом 10 днів, окрім теоретичних знань, з українськими прикордонниками експерти Прикордонної Варти Республіки Польщі проведуть й практичні заняття.

Крім того, на минулому тижні, в період з 7 по 11 вересня, цей навчальний заклад прикордонного відомства зустрічав делегацію із сусідньої Румунії. Протягом тижня українські викладачі та румунські експерти обмінювались передовим досвідом у справі підготовки спеціалістів морської охорони.

Результатом цієї зустрічі стало підписання Плану співпраці між Ізмаїльським навчально-тренувальним загоном морської охорони Державної прикордонної служби України та Центром підготовки персоналу з навігації Берегової охорони Прикордонної поліції Румунії на 2015-2016 роки. Зазначимо, що цим Планом передбачено проведення різних курсів навчання у вищевказаних навчальних закладах. Ці заходи проведено також при координації місії Міжнародної організації з міграції.

Варто додати, що командиром Ізмаїльського навчально-тренувального загону капітаном 2 рангу Іллею Куценком для обох делегацій проведено презентацію свого підрозділу та ознайомчу екскурсію. Гостям презентовано кабінети для підготовки фахівців: штурманського профілю, радіотехнічного профілю, зв'язку, артилерійського й протичовневого озброєння, електромеханічного обладнання та кабінети загальної підготовки. Також їм представлено електронну бібліотеку з читальним залом, інтерактивний мультимедійний лазерний тир, спортивний комплекс, тренажерний комплекс по відпрацьовуванню заходів щодо боротьби за живучість надводного корабля (судна), лабораторію двигунів внутрішнього згоряння і такелажну майстерню тощо.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси