Моряки-прикордонники Одеського загону морської охорони заснували алею прикордонників

НАЗАД
21 березня 2016 10:04

Нещодавно моряки-прикордонники Одеського загону разом з ветеранами, представниками Одеської міської ради та Міськзелентресту висадили в парку Перемоги 60 саджанців дерев.

 

Нещодавно моряки-прикордонники Одеського загону разом з ветеранами, представниками Одеської міської ради та Міськзелентресту висадили в парку Перемоги 60 саджанців молодих дерев.Захід охоронці морських рубежів присвятили заснуванню алеї моряків- прикордонників. За ініціативи та за клопотанням ветеранської організації Одеського загону Морської охорони міська влада Одеси дали дозвіл на заснування такої алеї. В майбутньому прикордонники загону планують встановити на алеї монумент, що увічнить мужність і героїзм морських прикордонників.

Ветерани загону разом з моряками-прикордонниками заручившись професійним контролем фахівців Міськзелентресту підготували лунки для саджанців та усі разом висадили в парку 60 саджанців клена, акації і липи. У  висаджуванні дерев взяли участь й члени сімей прикордонників, зокрема, діти.

Такі заходи завжди збирають дружний колектив загону, адже це - не тільки можливість зробити щось корисне для міста, а й обмінятися досвідом.

- Ця алея стане символом морських прикордонників. І дуже символічно, що сьогодні тут і ветерани, і діючі прикордонники і навіть зовсім ще юні члени їх сімей. Такий зв'язок поколінь завжди важливий. Молодь із задоволенням переймає досвід старших товаришів. Ось, наприклад, зараз тут присутні два колишніх командири загону, нинішній командир - саме ті люди, досвід яких є дуже актуальним для молодших колег.  Такий захід дуже позитивно впливає на згуртування колективу. Тим більше, що ця акція - не разова, подібні зустрічі у нас відбуваються постійно, - сказав заступник командира-начальник відділу персоналу Одеського загону Морської охорони Держприкордонслужби України капітан 1 рангу Володимир Капляр.

Також своє враження висловив голова ветеранської організації Одеського загону Морської охорони, директор департаменту оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Одеської міської ради Григорій Зубов:

 -  В Одесі - приморському місті, яке стало сьогодні основною базою флоту країни і центром зосередження основних сил прикордонної Морської охорони, має бути таке символічне місце шанування мужності, доблесті, героїзму моряків - прикордонників. Сьогодні два кораблі Морської охорони носять на борту славні імена героїв-прикордонників: Павла Державіна і Григорія Куроп'ятникова. Їх героїчний життєвий шлях надихає сьогоднішніх вартових морських рубежів самовіддано захищати кордони України.

На превеликий жаль, двоє бійців Одеського загону морської охорони загинули при виконанні завдань з охорони кордону в зоні антитерористичної операції - старший лейтенант Денис Пєтухов і старший матрос Євген Колісніченко.

А понад 100 морських прикордонників, які побували в зоні АТО, нагороджені урядовими та відомчими нагородами.   Мужня професія, героїчна доля, високе звання морського прикордонника гідні вшанування і наслідування, тому в нашому місті з'явиться алея морських прикордонників, - додав Григорій Зубов.

Виступив на мітингу і капітан 1 рангу у відставці Юрій Курчевский:

- Ви знаєте, я вже 20 років, як на пенсії, але в загоні буваю дуже часто. Діючі моряки-прикордонники завжди запрошують нас на свої заходи і ми до сих пір відчуваємо, що в строю, що досвід, яким ми володіємо і зараз корисний молодим прикордонникам. І це не просто пафосні слова, повірте. На таких зустрічах ми  дуже жваво спілкуємося, багато чому вчимо молодь, підказуємо, але дечому і вони вже можуть нас навчити. І ми не соромимося цього, адже час плине, прогрес не стоїть на місці.  На змагання часто до них приходимо, любимо повболівати за них, покричати в азарті. У підсумку це допомагає і в службі, і в дотриманні дисципліни. І ми пишаємося тим, що якісь наші знання і нині допомагають хлопцям в охороні рубежів України. Приємно, що висадка дерев відбувається саме в парку Перемоги. Зараз дуже багато говорять про війну, про воєнні дії. Обговорюють, хто правий, хто винен. Але люди хочуть чути правду, а її зараз дуже мало. Нам з цими хлопцями ділити нічого, ми спілкуємося на різні теми, але головне, що це абсолютно відверте спілкування. І, я вам скажу, от особисто моя думка - вся ця плутанина в суспільстві, полярність думок, не має впливу на боєздатність загону. Навпаки, я бачу, як вони своєю службою, своїм ставленням до охорони кордону, до виконання обов'язку, демонструють, що не просто, для галочки, відбувають термін служби. Це заслуга всього колективу - і командування, і офіцерів, і рядового складу.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси