Моряки-прикордоники відзначили професійне свято у спільному строю з особовим складом ВМС ЗСУ

НАЗАД
06 липня 2015 17:25

В Одесі, яка з минулого року є основним пунктом базування Військово-Морських Сил України, моряків привітав Міністр оборони та губернатор Одеської області.

Учора в Україні, відповідно до Указу Президента  від 12 червня 2015 року, відзначали День Військово-Морських Сил і працівників морського й річкового флоту.

В Одесі, яка з минулого року є основним пунктом базування Військово-Морських Сил України, моряків привітав Міністр оборони та губернатор Одеської області.

Цьогорічне святкування було по-військовому суворим та стриманим.

Моряки продемонстрували священний ритуал внесення та підняття  прапора, після чого просто на причалі відбулось відкрите спільне шикування особового складу ВМС ЗСУ та Морської охорони Держприкордонслужби України.

Серед нагород та відзнак, які були вручені під час урочистого мітингу, були й, на жаль, державні нагороди із відзнакою «посмертно». На знак вшанування всіх загиблих моряків за традицією на воду було спущено вінки пам’яті.

Загалом близько ста моряків-прикордонників Одеського загону морської охорони мають статус учасника бойових дій. Вони відзначились і під час оборони «Довжанського» і виконуючи завдання з посилення Маріупольського напрямку.

У спільному строю ВМС ЗСУ та Морська охорона Держприкордонслужби України представили одеситам та гостям міста флагман флоту «Гетьман Сагайдачний», судно «Балта», ракетний корвет «Прилуки».  Від Державної прикордонної служби України -  корабель 2 рангу «Григорій Куроп’ятников», корабель 3 рангу – «Поділля» та сучасний швидкісний катер «Балаклава».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси