Мобілізовані моряки-прикордонники пройшли курс підготовки

НАЗАД
13 червня 2023 15:11

Військовослужбовці, які були призвані до лав Морської охорони Держприкордонслужби за мобілізацією, але не мали досвіду служби, пройшли підготовку в одному з навчальних центрів ДПСУ.

Понад тридцять захисників і одна захисниця в рамках підготовки здобували практичні навички з  морської, вогневої, тактичної та розвідувальної підготовки. Новоспечені моряки-прикордонники вправлялися у стрільбі, метанні гранат, розвивали витривалість, перевіряли вміння долати труднощі, великі фізичні та психологічні навантаження, пов’язані з виконанням завдань, розширювали свої знання, мужньо та стійко долали власні страхи.

Левова частина курсу пройшла у польових умовах, під час яких прикордонники вивчали та виконували дії в складі групи, відділення, взводу.

«Моє рішення було однозначне – сьогодні я повинна долучитися до захисту країни. Ми переможемо, але недостатньо бажати, треба діяти. Людина боїться тільки того, чого не знає. Думаю, що знання переможуть усі страхи. Роботи з удосконалення ще багато, але закладений базис – міцний», – підсумувала своє навчання морська прикордонниця Алла Скаскевич.

Практичною родзинкою курсу стала боротьба за живучість корабля, яка була реалізована в умовах, максимально наближених до аварійних. Захисники на практиці удосконалювали злагоджені дії екіпажу з використанням аварійно-рятувального майна під час боротьби з локальним загорянням і тренували навички із протидії об'ємного розвитку пожежі.

Крім боротьби за живучість корабля, вивчали мобілізовані і ази тактичної медицини.

Підготовлені, вмотивовані та натхненні першими успіхами моряки-прикордонники вирушили до штатних підрозділів, де відточуватимуть майстерність у  складі своїх екіпажів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси