Міжнародні партнери підтримали необхідність розбудови Страткому у прикордонному менеджменті України

НАЗАД
15 липня 2021 11:19

В Адміністрації Держприкордонслужби України обговорювали розбудову стратегічних комунікацій в системі суб’єктів інтегрованого управління кордону України.

Обговорення відбулося в рамках співпраці з Консультативною місією Євросоюзу (КМЄС/EUAM). У ньому, крім прикордонників та представників Місії КМЄС, взяли участь уповноважені фахівці державних митної та міграційної служб та міжнародних партнерів з розвитку: посольств США, Канади, Німеччини та Румунії, Агенції FRONTEX, МОМ, UNODC, EU4IBM, DCAF, EUBAM, OSCE.

Зазначене засідання групи з надання підтримки з прикордонного менеджменту та підгрупи «Управління кордонами та міграцією» пройшло у рамках спільної Ініціативи з реформування сектору цивільної безпеки України.

Під час відкриття заходу співголовуючий від Держприкордонслужби України генерал-майор Володимир БОНДАР зазначив, що інтегроване управління кордонами сприяє впровадження сучасник принципів охорони державних рубежів, відповідно до кращих європейських практик. Співголовуючий від КМЄС Майкл СТОРМ привітав розширений формат учасників з боку української Сторони. Він наголосив, що за оцінкою КМЄС Дерприкордонслужба на сьогодні є найбільш реформованим відомством в Україні.

Під час засідання учасники мали змогу обговорити актуальний стан та потреби у розбудові спроможностей відомств у сфері стратегічних комунікацій. Учасники зустрічі відмітили, що розвиток Страткому є одним з пріоритетних напрямів програм розвитку кожного з залучених відомств, а тому потребує підвищеної уваги, як зі сторони Уряду, так і партнерів з розвитку.

За підсумками зустрічі учасники домовилися продовжувати та нарощувати співробітництво.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси