Міжнародні навчання «Sea Breeze-2015» підвищили тактичну майстерність та зміцнили партнерство й дружбу між країнами-учасницями

НАЗАД
14 вересня 2015 13:59

У минулі вихідні в Одесі завершились щорічні багатонаціональні навчання «Sea Breeze-2015», де кораблі морської охорони «Григорій Куроп`ятников» та «Павло Д

У минулі вихідні в Одесі завершились щорічні багатонаціональні навчання «Sea Breeze-2015», де кораблі морської охорони «Григорій Куроп`ятников» та «Павло Державін», катер морської охорони «Балаклава», відділ спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони та авіація Держприкордонслужби брали активну участь у всіх компонентах навчань – на суші, на морі й в повітрі.

Під час відпрацювання епізодів навчань безпосередньо в морі, з 8 по 11 вересня, моряки-прикордонники у складі тактичних груп відпрацьовували проводку за тралами, тактичне маневрування в ордерах, буксирування судна, боротьбу за живучість та надання допомоги аварійному кораблю, перехоплення та огляд суден-порушників, передачу вантажів на ходу, пошуку та рятування людини за бортом, прикриття зони проведення десантної операції та практичне виконання артилерійських стрільб. Паралельно з повітря силами прикордонної авіації здійснювався моніторинг та викриття надводної обстановки в районах проведення навчань.

Також за час навчань відпрацьовано більше 30 годин водолазних спусків, під час яких американські колеги ділилися досвідом з надання допомоги під водою, з підводного огляду суден щодо виявлення закріплених предметів і схованок, а також з протидії диверсійним водолазним групам.

Крім того на борту есмінця ВМС США «Дональд Кук» прикордонники пройшли комплексний тренінг оглядових груп, де в ході обміну досвідом з фахівцями іноземних оглядових команд відпрацьовували порядок дій оглядачів у різноманітних ситуаціях з дотриманням стандартів НАТО.

По завершенню багатонаціональних навчань керівники з українського боку відмітили, що проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому районі – надзвичайно актуальна та відпрацьована в повному обсязі. А американські колеги підкреслили, що чотирнадцятий за рахунком «Sea Breeze» не тільки покращив здатність військових реагувати на кризові ситуації та підвищив тактичну майстерність, а й зміцнив партнерство й дружбу між країнами-учасницями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси