Міжнародна співпраця з протидії корупції – ознака глобальної підтримки і зрілості суспільства

НАЗАД
08 вересня 2023 11:57

Одним із визначних індикаторів інтеграції до європейської та євроатлантичної спільноти є розгортання та поглиблення співпраці державних органів влади, силових відомств з урядовими та міжнародними організаціями країн - членів НАТО та Європейського Союзу.

Державна прикордонна служба України – прозора організація, яка відкрита для взаємодії та діалогу з громадськістю, експертною спільнотою, а також із усіма зацікавленими сторонами.

Уповноважені посадовці з питань запобігання та виявлення корупції Навчального центру та загонів Морської охорони взяли участь у заході, присвяченому особливостям дотримання і пріоритетності доброчесності у секторі безпеки та оборони, зокрема під час воєнного стану в Україні.

У форматі онлайн-конференції понад 250 фахівців з питань запобігання корупції в системі МВС, Держприкордонслужби, Нацгвардії та Збройних сил України співпрацювали з представниками Європейського Союзу та NATO.

У ході зустрічі з учасниками спілкувалися та ділилися відповідним досвідом заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, начальник управління запобігання корупції МВС Анатолій Фодчук, керівниця Програми NATO–Україна з виховання доброчесності Надя Міланова, Голова представництва NATO в Україні Карен Мактір, представник Женевського центру з демократичного контролю за Збройними Силами Ясутіс Гражвідас, фахові спеціалісти Національного агентства з питань запобігання корупції, представники міністерства оборони Норвегії та інші.

У формі діалогу спікери та відповідні фахівці, які займаються питанням протидії корупції та забезпечення прозорого функціювання сектору безпеки України, обговорювали виклики сьогодення і актуальність аспектів управління корупційними ризиками, формування доброчесності, дотримання міжнародного права в умовах збройної агресії рф.

Також чимало уваги присутні приділили тому, наскільки важливо, окрім організації збройної відсічі ворогу, пропагувати в суспільстві принципи доброчесності та здійснювати протидію корупції, адже це необхідна складова на шляху України до повноцінного членства у європейській спільноті.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси