Міжнародна співпраця з питань ядерної безпеки не припиняється

НАЗАД
06 лютого 2022 09:42

Минулого тижня в Будапешті на базі Центру енергетичних досліджень відбулася зустріч представників мережі Центрів сприяння та підтримки ядерної захищеності NSSC Network.

До заходу долучилися також і представники Центру протидії розповсюдженню зброї масового знищення Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби.

Зустріч відбулася в рамках діяльності Консорціуму мережі центрів Угорщини, Литви та України завдяки співробітництву Державної прикордонної служби України з Міжнародним агентством з атомної енергії МАГАТЕ.

Метою заходу послугувало посилення та розширення діяльності Мережі центрів шляхом спільного використання специфічного наукового та наявного технічного потенціалів. Також використання навчально-матеріальної бази центрів підготовки даного регіону та досвіду викладачів з питань радіаційної безпеки та ядерної захищеності.

Взаємодія в області навчання центрів підготовки, які входять в дану мережу, надає можливість забезпечити якісне виконання визначеними країнами режиму нерозповсюдження ядерної зброї, ядерних матеріалів та безхазяйних джерел радіації. Окрім того, надає можливість виконати зобов'язання з питань підтримання ядерної захищеності, в тому числі й на держаному кордоні України шляхом спільної розробки та впровадження у навчання відповідних освітніх програм.

У ході візиту було здійснено доповідь щодо результатів діяльності центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби України за 2021 рік. Зауважимо, що Держприкордонслужбою України були виконані здебільшого всі заходи з навчання персоналу з питань радіаційної безпеки та ядерної захищеності, які показані на сайті мережі центрів.

Наприкінці зустрічі представниками центрів було анонсовано подальшу співпрацю в рамках даної діяльності, що забезпечить виконання завдань з питань нерозповсюдження ядерної зброї, ядерних матеріалів та безхазяйних джерел радіації, в тому числі покладених і на Державну прикордонну службу України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси