Мій обов’язок – захист державних рубежів, а кінологія – моє покликання

НАЗАД
27 грудня 2022 16:10

Для прикордонника Андрія Бузаєва кінологія – це не просто професія, це покликання.

До початку повномасштабного вторгнення Андрій проходив службу на північних рубежах нашої держави в парі з чотирилапим напарником і добре пам’ятає день, який змінив життя усіх українців…

«24 лютого я мав заступати на службу, але зранку нам повідомили, що почалася війна і що сусідній пункт пропуску розстріляли російські війська. Буденна служба перетворилася на оборону. Згодом, коли ворога відбили, ми повернулися до охорони кордону. Але у зв’язку з тим, що пункти пропуску на північному напрямку тимчасово не працюють, я вирішив змінити напрям роботи, взяти на виховання ще одного чотирилапого помічника і готувати собачку як розшукову, тож з новим чотирилапим напарником вирушив на навчання», – розповідає прикордонник.

Новим напарником кінолога стала німецька вівчарка Зента, яку йому подарували волонтери. Для опанування нових знань та навиків Андрій зі своєю підопічною пройшли піврічний курс підготовки. Зента навчалася виявляти та затримувати правопорушників.

«Розшукові собаки – справжні слідопити, завдяки нюху та витривалості вони швидко та якісно виявлють зловмисників на відстані, тож з таким напарником жоден порушник не пройде», – впевнений кінолог.

В мирний час і під час війни службові собаки завжди поруч з прикордонниками несуть службу та готові до виконання найскладніших завдань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси