Мистецтву стрільби прикордонників на Харківщині вчили бійці підрозділів спеціального призначення

НАЗАД
19 червня 2015 12:24

Військовий конфлікт на Донбасі об’єднав долі різних людей. Аби віддати військовий обов’язок державі, до лав Державної прикордонної служби України вступають представники різних верст нас

Військовий конфлікт на Донбасі об’єднав долі різних людей. Аби віддати військовий обов’язок державі, до лав Державної прикордонної служби України вступають представники різних верст населення. Багато з них тримали стрілецьку зброю перший й останній раз багато років тому, ще під час строкової служби в армії. Тому одна з основних задач - навчити мобілізованих бійців належно поводитись зі зброєю, адже від цього залежить життя військовослужбовця та успішне виконання поставлених завдань.

Так, на базі відділу прикордонної служби «Веселе» відбулися збори персоналу, мобілізованого до Харківського прикордонного загону в 2015 році.

Під час проведення зборів з військовослужбовцями було проведено комплекс теоретичних занять та практичних тренувань з тактики прикордонної служби, вогневої підготовки, наданню першої медичної допомоги. Офіцери прикордонного загону ознайомили поповнення з прикордонними традиціями, історією створення Державної прикордонної служби України та Харківського прикордонного загону.

Активну участь у зборах також взяли два інструктора з прикладної стрільби – бійці  підрозділів спецпризначення. Спецпризначенці, в першу чергу, нагадали заходи безпеки при поводженні зі зброєю, адже від цього залежить життя та здоров’я кожної людини, яка взяла в руки зброю, та оточуючих, на практиці продемонстрували способи ведення стрільби зі всіх видів стрілецької зброї, яка є на озброєнні прикордонного відомства, розкрили «хитрощі» роботи снайпера та низку способів швидкого приготування до бою.

Інструктори із натхненням відповідали на питання, які виникали у військовослужбовців, терпляче виправляли помилки персоналу, що навчався, під час практичної стрільби.

Отриманий об’єм знань та практичних вмінь досить важливі для  військовослужбовців прикордонного загону, оскільки співробітники Держприкордонслужби беруть активну участь у проведенні антитерористичної операції.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси