«Мирний-21». На допрем’єрний показ запросили прикордонників

НАЗАД
22 лютого 2023 14:31

Сьогодні, 22 лютого, в українських кінотеатрах стартує прем'єра фільму режисера Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21».

А учора на спеціальний допрем'єрний показ кінострічки у Хмельницькому запросили прикордонників, переважно курсантів та персоналу Національної академії Державної прикордонної служби України.

Військову драму «Мирний-21», яка розповідає про героїчний спротив прикордонників Луганського прикордонного загону сепаратистам у 2014 році, презентували режисер Ахтем Сеітаблаєв та актор Олексій Тритенко. «Ми сподіваємося, що фільм, який створено за історією звитяги Луганського прикордонного загону, вам буде цікавим та багато чого розповість про вашу службу, ваші мрії, про нашу спільну мрію — Перемогу. Про світле майбутнє для наших дітей, гідну старість для наших батьків та про те, що ми з вами живемо на найпрекраснішій землі — Україні», — звернувся перед показом до майбутніх офіцерів-прикордонників Ахтем Сеітаблаєв.

На спеціальному показі був присутній Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко, який став прототипом головного героя стрічки. Саме він був командиром прикордонного загону, коли Луганську область почала загарбувати росія та її посіпаки.

Сергій Дейнеко подякував режисеру за фільм про прикордонників, які єдині дали бій окупантам в Луганську у 2014 році, попри перевагу ворога в силі та техніці. «Прикордонний загін у фільмі дуже схожий на реальний Луганський прикордонний загін, на кварталі Мирний, 21, куди ми обов'язково повернемося! В українській Луганськ», — сказав Голова Державної прикордонної служби України.

Також на показі були присутні й інші учасники тих подій — прикордонники, які безпосередньо брали участь в обороні загону.

Фільм викликав у аудиторії багато емоцій, фінал зал зустрічав аплодисментами стоячи. Учасники перегляду вшанували хвилиною мовчання пам'ять актора Паші Лі, який зіграв свою останню роль у фільмі «Мирний-21» та трагічно загинув від рук окупантів.

До речі, за словами режисера стрічки, 10 гривень з кожного придбаного квитка на цей фільм будуть перераховані на допомогу українським військовим.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси