Мирне, та віднині щасливе сімейне життя Героя

НАЗАД
28 вересня 2015 17:08

Минулого року влітку під час атаки терористів на управління Луганського прикордонного загону молодший сержант Юрій Гладченко отримав тяжке поранення, яке, фактично, не залишало шансів і за медичною класифі

Минулого року влітку під час атаки терористів на управління Луганського прикордонного загону молодший сержант Юрій Гладченко отримав тяжке поранення, яке, фактично, не залишало шансів і за медичною класифікацією було несумісним із життям. Сам бій був тривалим і жорстоким.

Те, що сталося тієї червневої ночі, розділило життя Юрія на «до» і «після». Бойовики розпочали масований обстріл. Військовослужбовців прикордонного загону підняли за тривогою. Хоробрий прикордонник мужньо тримав оборону на визначеному секторі. Саме тому терористи і спрямували у його бік масований вогонь. Під час відбиття атаки у місце, де перебував хлопець, влучив снаряд. Юрій отримав дуже складні поранення.

«Я зрозумів, що все вкрай погано. Невдовзі приїхала «швидка» і  мені вкололи знеболювальне, проте воно не допомагало. Отож лежав і молився... «Я молодий, попереду все життя, ой, як іще рано помирати…», - згадує прикордонник.

Спочатку після тяжкого поранення, в результаті якого прикордонник отримав проникаючі осколкові поранення майже кожної частини тіла та тяжкі переломи кісток по всій ділянці опорно-рухового апарату, хлопця доправили до місцевої лікарні, а згодом у реанімаційне відділення Центрального клінічного госпіталю Держприкордонслужби. Аби дати Юрку шанс, лікарі-прикордонники робили усе можливе. Оперував його професор Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова Броніслав Полінкевич – спеціаліст світового рівня, який береться за оперування надзвичайно складних випадків

Згодом на допомогу герою прийшли народні депутати Ярослав Москаленко, Ігор Єремеєв, Степан Івахів і Марія Матіос, які оплатили подальше лікування та реабілітацію в Ізраїлі. Більше двох місяців Гладченко проходив лікування за кордоном. За цей час він переніс кілька операцій, в тому числі й із пересадки шкіри, а також пройшов часткову реабілітацію.

На Батьківщині воїна зустрічали представники прикордонного відомства, громадських організацій, а також народний депутат Марія Матіос. Окрім щирих і теплих вітань із успішним поверненням на рідну землю Юрій отримав ще й нагороди та ключі від службової квартири у Києві. Він не приховує своєї вдячності лікарям, а також усім тим добрим людям, які допомагали йому в цій нелегкій війні за життя.

Увесь цей час поруч з ним була кохана дівчина Дарія. Вона постійно підтримувала хлопця і залишилися поряд в тяжку хвилину.

Після всіх перипетій, крізь які довелося пройти, молоді люди почали нове мирне життя. Частково одужавши та зміцнівши фізично, Юрій без жодних вагань запропонував коханій стати його дружиною. Днями вони зіграли весілля.

Нині у них попереду ще багато радісних подій та мрій про спільне майбутнє.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси