Минулої доби зафіксовано 6 випадків пропонування хабарів посадовим особам прикордонного відомства

НАЗАД
17 травня 2016 14:36

У Держприкордонслужбі продовжуються заходи, направлені на протидію корупції. З цією метою у відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи.  

У Держприкордонслужбі продовжуються заходи, направлені на протидію корупції. З цією метою у відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи і заходи, до яких залучаються міжнародні інституції та громадські організації. Крім цього,  Держприкордонслужба розпочала операцію «Чисті руки», яка направлена на виявлення та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.

Варто наголосити, що посадові особи прикордонного відомства все частіше відмовляються від хабарів та оформляють правопорушників за ст. 369 ККУ(давання хабара).

Так, тільки минулої доби прикордонники зафіксували 6 випадків, коли правопорушники намагалися втягнути співробітників прикордонного відомства у протиправну діяльність.

Підкупити прикордонників на адмінмежі з Кримом намагався наш співвітчизник, який запропонував прикордонникам Херсонського загону у контрольному пункті «Каланчак» за нескладання документів адмінправопорушення 100 доларів США. Ще двоє правопоруштників в контрольному пункті «Чонгар», запропонували хабарі прикордонникам  Бердянського загону. Громадянка Російської Федерації намагалась «вирішити питання» пропуску без спеціального дозволу. Таку «послугу» жителька Санкт-Петербурга оцінила у 1 тисячу російських рублів.  А українка пропонувала 200 гривень за пропуск дитини по невірно оформленому дорученню від батька.

Ще троє порушників намагалися заплатити прикордонникам Краматорського, Харківського та Мостиського загону за їх пропуск поза чергою. За цей привілей українець, азербайджанець та румун  запропонували 500 гривень, 1 тисячу російських рублів та 100 гривнень.

В усіх випадках прикордонники відмовились від неправомірної винагороди та здійснили фіксацію фактів для подальшої правової оцінки представниками поліції.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси