Минулого тижня зафіксовано 19 спроб підкупу співробітників Держприкордонслужби

НАЗАД
15 квiтня 2016 14:09

В більшості випадків громадяни намагалися «відкупитися» за перевищення терміну перебування в Україні та «домовитися» про позачерговий проїзд транспортних засобів або

Минулого тижня співробітники Держприкордонслужби зафіксували 19 випадків спроб громадян «вирішити питання» через хабарі. Вісім разів від неправомірної вигоди відмовлялися прикордонники Бердянського загону, по два рази намагання дачі хабарів задокументовано у Чернівецькому, Одеському та Харківському загонах. Прикордонники Мукачівського, Мостиського, Луганського, Чернігівського та Донецького загонів такі правопорушення з боку громадян фіксували по одному разу.

В більшості випадків громадяни намагалися «відкупитися» за перевищення терміну перебування в Україні та «домовитися» про позачерговий проїзд транспортних засобів або щоб його не оглядали. Громадянин Росії перетинаючи кордон в пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на Чернігівщині, пропонував 500 гривень за непритягнення його до відповідальності. 1400 гривень «давав» наш співвітчизник прикордонникам Луганського загону, аби ті не складали процесуальні документи за незаконний перетин чоловіком кордону. З’ясувалося, що до цього українець виїхав у Росію через закритий пункт пропуску «Червонопартизанськ». А от громадянин Азербайджану намагався підкупити прикордонників 250 доларами США у пункті контролю «Куп’янськ», оскільки йому був заборонений в’їзд в Україну.

В усіх випадках прикордонники після відмови від неправомірної вигоди повідомили співробітників поліції.

Варто зауважити, що для протидії та запобігання корупції у прикордонному відомстві проводиться системна та послідовна робота. Загалом з початку року вже задокументовано більше 120 відмов співробітниками Державної прикордонної служби України від отримання неправомірної вигоди.

Державна прикордонна служба України ще раз звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу громадяни можуть звертатись на телефон  служби  «ДОВІРА» за телефоном (044) 527-63-63, або надіславши листа на електронну пошту [email protected]

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси