(ВІДЕО) Міністр внутрішніх справ відвідав двох поранених прикордонників та вручив їм державні нагороди

НАЗАД
04 травня 2018 13:31

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков разом з Головою Держприкордонслужби Петром Цигикалом побував у Головному військово-медичному клінічному центрі Державної прикордонної служби України, де відвідали поранених прикордонників.

Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков разом з Головою Держприкордонслужби Петром Цигикалом побував у Головному військово-медичному клінічному центрі Державної прикордонної служби України, де відвідали поранених прикордонників.

Під час візиту з нагоди Дня прикордонника, що святкувався 30 квітня, відповідно до Указів Президента України, за значний особистий внесок у справу охорони державного кордону, захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, Арсен Аваков вручив пораненим військовослужбовцям Держприкордонслужби державні нагороди.

Зокрема медаллю «Захисника Вітчизни» нагороджено старшого прапорщика Андрія Душка з Краматорського прикордонного загону. У ході несення служби у березні цього року на одній з позицій він дістав поранення в результаті розриву гранати.

Також медаллю «За участь в антитерористичній операції» був нагороджений сержант Антон Кекух, інспектор прикордонної служби цього ж загону. Прикордонник під час несення служби на контрольному посту «Мар’їнка» Донецької області дістав опіки сітківки ока через використання російськими окупантами осліплюючих лазерів.

Арсен Аваков подякував бійцям за їхню мужність та відвагу, яку вони проявили під час захисту Батьківщини, та висловив побажання  якнайшвидшого одужання й повернення до лав захисників.

«У Державній прикордонній службі за чотири роки війни ми маємо 70 загиблих та 431 поранених прикордонників. Ми тут сьогодні вітаємо двох поранених бійців. Один із них поранений лазерною зброєю, яка уражає сітківку очей бійців. Ми констатуємо, що, на жаль, російський агресор використовує  проти нас нову зброю. І це не перший і не другий випадок як в Держприкордонслужбі, так і в Нацгвардії,  і зараз ми проводимо контр-заходи», - зауважив Міністр внутрішніх справ.

У шпиталі очільники міністерства та прикордонного відомства дізналися як проходить лікування усіх військовослужбовців та реабілітація, поспілкувалися із медичним персоналом. Також міністр та голова відомства подякували за придбане меценатами та міжнародними партнерами сучасне обладнання, в тому числі і уряду Японії за надсучасний діагностичний апарат.

«Дуже радий і задоволений роботою медичної служби Держприкордонслужби, так як до 80% від усіх поранених після реабілітації стають до строю. І важливим є те, що, навіть ті,  хто за фізичними даними не можуть служити військовими, за окремим рішенням спочатку Віктора Назаренка, а згодом Петра Цигикала, ці люди можуть працювати в системі Держприкордонслужби за вільним наймом», - додав Арсен Аваков.

  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси