Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський презентував пріоритетні напрями діяльності МВС

НАЗАД
06 вересня 2021 16:43

Сьогодні, 6 вересня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський озвучив ключові проєкти, які впроваджуватимуться за його керівництва.

Зокрема  розширення проєктів «Поліцейський офіцер громади» та «Сustody Records», цифровізація, безбар’єрність, громадський контроль за порушеннями ПДР, облаштування кордону тощо.

Денис Монастирський зазначив, що облаштування державного кордону є пріоритетом діяльності МВС.

«Розбудови потребує біля 4,5 тис. км сухопутного кордону. Пріоритетом є ділянки з Російською Федерацією, Республікою Білорусь та Республікою Молдова. Велика увага приділяється встановленню сучасних систем відеоспостереження та інформування», – сказав він.

Ще один важливий, за словами Дениса Монастирського, проєкт стосується громадського контролю за порушеннями ПДР. Актуальним залишається і розвиток цифровізації МВС.

Також очільник МВС повідомив про плани створення хаба авіаційної безпеки. Цей проєкт визначає новий підхід до ліквідації надзвичайних ситуацій та лісових пожеж і включає створення Ситуаційного центру супутникового моніторингу. Це термальні супутникові знімки, які дають можливість виявлення лісової пожежі на ранній стадії та погасити 90% пожеж місцевими силами без залучення техніки.

Окрім цього, Денис Монастирський повідомив, що планується розширення проєкту добровільних пожежних команд. «Наразі функціонує 1200 підрозділів місцевої пожежної охорони та близько 1180 добровільних пожежних команд. Необхідно створити ще 1600. Проєкт є актуальним для сільської місцевості, де за статистикою щороку відбувається близько 40 тисяч пожеж», – сказав він.

Детальніше: https://mvs.gov.ua/uk/press-center/news/denis-monastirskii-prezentuvav-prioritetni-napryami-diyalnosti-mvs

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси