(ВІДЕО) Міністр МВС Арсен Аваков побував у Харківському прикордонному загоні

НАЗАД
17 червня 2018 10:29

Учора Міністр МВС Арсен Аваков здійснив робочу поїздку в Харківську область, під час якої побував у Харківському прикордонному загоні.

Учора Міністр МВС Арсен Аваков здійснив робочу поїздку в Харківську область, під час якої побував у Харківському прикордонному загоні.

Міністр проінспектував інженерно-технічне облаштування кордону на ділянці відповідальності Харківського прикордонного загону, оглянув службові приміщення та ознайомився з побутом військовослужбовців Прикордонної комендатури швидкого реагування, що дислокується в Золочівському районі.

«Сьогодні з начальником Східного регіонального управління генерал-майором Бідилом ми планово проінспектували ділянку відповідальності Харківського загону, а також ознайомились з комендатурою швидкого реагування, яка має функціонал розгортання бойових сил для підтримки охорони кордону в разі загострення обстановки саме в цьому секторі», - зауважив Арсен Аваков.

Також Міністр МВС під час свого перебування в загоні анонсував заміну автопарку Державної прикордонної служби України.

«Ті транспортні засоби, які ми брали на оснащення в 2014-2015 роках, коли не було вибору, застарілі. Тепер ми маємо достатньо добру конкуренцію в державному оборонпромі та приватному секторі, і ми думаємо про те, щоб укріпити прикордонників технікою нових зразків і на землі, і на небі. Ми плануємо за контрактом з французьким «Аеробасом» поставити на озброєння в Держприкордонслужбу гелікоптер нового зразка Н-125, а також обновити автопарк спеціальної техніки Держприкордонслужби останніми моделями автомобілів «Барс» та «Козак», і автомобілями зв’язку новітнього рівня»,  - сказав Аваков.

Крім того, Арсен Аваков заявив, що інженерно-технічне облаштування державного кордону України на ділянці Харківської області буде закінчено до кінця поточного року. На фронт робіт загалом виділено 500 млн гривень: частина - а це 200 млн вже надійшла з держбюджету, згодом буде виділено ще 300 млн гривень з коштів спецконфіскації.

Наступного року заплановані роботи з будівництва інтегрованої системи охорони кордону по Сумській та Луганській областях.   

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси