Міністр МВС Арсен Аваков обговорив з турецькою стороною формат співпраці прикордонних служб

НАЗАД
06 вересня 2018 14:55

Сьогодні Глава МВС Арсен Аваков зустрівся з командувачем Берегової охорони Туреччини Ахметом Кендіром.

Після завершення зустрічі відбувся спільний брифінг посадовців. 

Арсен Аваков заявив, що наразі ведеться серйозна робота і консультації щодо напрацювання формату спільних дій Берегової охорони Туреччини і українських прикордонників.

«Ми обговорюємо механізми моніторингу простору і спільне прийняття рішень з тих чи інших ситуацій», – наголосив міністр МВС України.

На спільному брифінгу Аваков відзначив роботу турецької прикордонної служби, зазначивши, що її модель в сукупності з матеріально-технічним забезпеченням має стати тим, до чого повинна прагнути Держприкордонслужба України.

Міністр також проанонсував заплановані у вересні зустрічі українських і турецьких колег, які пройдуть у Києві та Одесі. За совами Авакова, у кожної служби – прикордонників і міграційної – буде свій формат взаємодії.

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал під час брифінгу окремо відзначив високий рівень співпраці між турецькими і українськими прикордонниками, зокрема у сфері обміну інформацією для протидії контрабандній діяльності, переміщенню незаконних мігрантів та терористичній діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси