МИХАЙЛО ВДОВЕНКО. Кінологія - справа його життя

НАЗАД
29 березня 2021 16:27

Сьогодні персонал Адміністрації Держприкордонслужби провів в останню путь начальника відділу кінологічного забезпечення Департаменту охорони державного кордону АДПСУ полковника Михайла Володимировича ВДОВЕНКА.

Михайло Володимирович пішов з життя у минулу суботу, 27 березня, на 52-му році життя, від ускладнень, викликаних хворобою на COVID-19.

Полковник Михайло Вдовенко присвятив справі охорони державного кордону України та розвитку кінологічної служби понад 30 років. На строкову службу він прийшов ще у далекому 1989-му у 15-й навчальний прикордонний загін Західного прикордонного округу і близько 14 років служив на західних ділянках кордону. Його організаторські та новаторські здібності, зокрема у реформуванні кінологічної служби відомства важко переоцінити. Це було помічено керівництвом Держприкордонслужби, і вже з 2003 року його було призначено спочатку на офіцерську посаду, а згодом і очільником відділу кінологічного забезпечення Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України. Саме завдяки величезному обсягу роботи і проведеним реформам під керівництвом Михайла Вдовенка кінологія Держприкордонслужби вийшла на такий високий професійний рівень. І ця любов до вибраної справи супроводжувала його усе життя.

Михайло Володимирович був справжнім патріотом своєї Батьківщини. У буремному 2014-му полковник Вдовенко одним із перших став на захист України від російських окупантів. Тоді, у складі оперативно-бойової прикордонної комендатури, до якої входили і кінологічні підрозділи – кінологи з пошуковими собаками, він організовував та особисто брав участь у протидії російським бандформуванням та диверсійним-розвідувальним групам, за що був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

«За військову службу Україні», «За сумлінну службу в ПВУ», «За сумлінну службу», «За бездоганну службу» І ступеня, «За мужність в охороні державного кордону», – це далеко не весь перелік відзнак та нагород прикордонника.

«Наполегливий, вимогливий та справжній професіонал», «Вірний друг, надійний товариш, чуйна людина, готова у будь-який час та ситуації прийти на допомогу, надати пораду, підтримати», «Це Людина була з Великої букви», «Гідний офіцер своєї справи», «Професіонал високого ґатунку», – саме такі коментарі пишуть колеги, рідні та знайомі у своїх дописах у Фейсбуку, висловлюючи щирі співчуття родині Михайла Вдовенка.

Персонал Державної прикордонної служби висловлює глибокі співчуття рідним та близьким Михайла Володимировича.

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ, ТОБІ, ПОБРАТИМЕ. ПОВАЖАЄМО, ПАМ’ЯТАЄМО, НЕ ЗАБУДЕМО…

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси