Ми забезпечуємо «нове європейське обличчя» прикордонної служби та її здатність ефективно працювати за стандартами НАТО – Президент привітав прикордонників з професійним святом

НАЗАД
03 травня 2019 13:48

Вітаючи охоронців кордону з Днем прикордонника Глава держави підкреслив, що «сучасне озброєння, оснащення, амуніція, ґрунтовний вишкіл поставили вас врівень із найкращими прикордонниками світу, Європи».

Перебуваючи у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби Президент України Петро Порошенко відмітив, що за минулі п’ять років разом зі змінами в Україні відбувалися зміни в прикордонному відомстві.

Вітаючи охоронців кордону з Днем прикордонника Глава держави підкреслив, що «сучасне озброєння, оснащення, амуніція, ґрунтовний вишкіл поставили вас врівень із найкращими прикордонниками світу, Європи».

За його словами, це вдалося зробити в надзвичайно стислий термін, і нині Конституція визначає завданням усіх органів влади і місцевого самоврядування стратегічний вектор розвитку України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Президент підкреслив, що з цією метою проводиться масштабне реформування всього сектору безпеки і оборони, включно з прикордонною службою. Глава держави наголосив, що Державна прикордонна служба України виконує завдання не лише охорони, а й оборони державного кордону, і під час сьогоднішніх навчань усі мали можливість в цьому переконатися.

«Радий, що Державна прикордонна служба отримала чітке завдання – імплементація до єдиного європейського та євроатлантичного безпекового простору. Впевнений, що це завдання українські прикордонники чітко виконають», - наголосив Петро Порошенко. За його словами, нині службою впроваджуються сучасні підходи інтегрованого управління кордонами та проводяться спільні заходи з партнерами щодо протидії транскордонній злочинності.

«Налагоджено ефективну співпрацю з прикордонними і правоохоронними відомствами країн-партнерів та міжнародними безпековими організаціями», - додав він. Зокрема прикордонне відомство виконало весь комплекс заходів, передбачених Планом дій щодо лібералізації візового режиму.

«Поряд з цим, в умовах російської агресії, терористичних загроз та міграційної кризи нами вживаються додаткові заходи щодо посилення контролю за в’їздом в Україну. Зокрема у стислі терміни в пунктах пропуску розгорнуто систему біометричного контролю іноземців. Раніше це потребувало десятки років. Зараз ми це зробили за декілька місяців», - зауважив Президент.

Окремо Петро Порошенко акцентував увагу на нарощуванні морського компоненту – розгорнуто Регіональне управління Морської охорони, корабельно-катерний склад поповнено новим катером Морської охорони типу UMC-1000. У цьому році очікується укладання договорів на будівництво 22 сучасних кораблів патрульного класу, поставлено завдання щодо закупівлі вертольотів французького і українського виробництва, зокрема в цьому та наступному році будуть закуплені 24 сучасних легких патрульних вертольоти.

 «На сьогодні в країні реалізується 18 міжнародних проектів, які стосуються удосконалення охорони кордону, підготовки персоналу, логістики, медичного забезпечення, боротьби з корупцією тощо. Ми впевнено формуємо «нове європейське обличчя» прикордонної служби, забезпечуємо її здатність ефективно працювати за стандартами НАТО», - наголосив Президент. Він подякував за це міжнародним партнерам – ЄС, урядам Сполучених Штатів Америки, Канади, Королівства Норвегії, Великобританії, Федеративної Республіки Німеччина, а також Міжнародній організації з міграції, Організації з безпеки та співробітництва у Європі, Програмі розвитку ООН тощо.

«Наш стратегічний курс і рішення, спрямовані на його реалізацію, приніс вагомі результати. Впевнений, що країна не зупиниться і не зійде з обраного шляху, яким ми впевнено крокували 5 років», - наголосив Глава держави, додавши, що впевненості йому надає побачені зміни у Центрі.

«Тут бачу молоде покоління прикордонників, які обрали для себе нелегку, але вкрай почесну долю – захисника України, охоронця і захисника її державного кордону. Тут бачу патріотів, які готові утверджувати Україну, як незалежну і вільну європейську державу, члена Північноатлантичного альянсу. Вам стояти на захисті демократії, свободи, верховенства права, які є найважливішими цінностями для кожного українця. Адже прикордонники завжди перші на захисті», - наголосив Глава держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси