«Ми з хлопцями одна команда – єдиний організм. Ми разом до останнього», - прикордонник на псевдо Рекрут

НАЗАД
07 квiтня 2023 12:56

Економіст за фахом Рекрут вже три роки проходить службу на Київщині. Чоловік з дитинства мріяв бути прикордонником, адже свого часу його дядьки проходили службу в прикордонних військах.

Про честь, доблесть і відвагу прикордонників хлопець чув не просто з далеких розповідей.

Рекрут прийшов в прикордонне відомство під час набору проєкту «Нове обличчя кордону». Служба лише набирала обертів і захоплювала хлопця. Він здійснював перевірку документів та контроль за режимом в пункті пропуску.

Проте ранок 24 лютого 2022 року перевернув життя Рекрута. Прикордонник прокинувся від вибухів. За кілька хвилин він вже зібрався і прибув до місця дислокації прикордонників. Чоловік брав участь в обороні Київщини. Вперше так близько зустрітись з ворогом йому довелось у Мощуні.

Згодом прикордонник вибув для оборони України на північ, а потім на схід. Рекрут зізнається, що найтяжчим для нього у цій війні є розуміння того, що сьогодні твій побратим поряд, а завтра його вже може не стати. Через інтенсивність обстрілів важчою для прикордонника була Донеччина. «Тоді я зрозумів, що ми з хлопцями одна команда – єдиний організм. Ми разом до останнього. Чого б нам це не коштувало», - пригадує Рекрут.

Під час служби в аеропорту Рекрут залучався до перевірки документів, а під час відбиття ворожого наступу йому довелося виконувати обов’язки гранатометника. «Часу на навчання було обмаль, але я розумів, що маю знати все досконало, бо від моїх знань і вмінь залежатиме ефективність виконаного завдання», - пригадує військовий.

Крізь життя Рекрут несе слова батька, сказані йому: «За будь-яких обставин залишайся завжди людиною, виконуй свій обов'язок з честю».

Після Перемоги чоловік планує продовжувати службу. «У нас попереду багато роботи. Нам треба все відбудувати і створити ті умови, в яких ми хочемо жити», - підсумовує прикордонник.

Рекрут мріє про будиночок на березі моря, велику сім'ю та Україну без війни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси