«Ми повернемось! Всьому свій час!»

НАЗАД
24 травня 2024 12:55

Шлях 23-річного охоронця держрубежу, як військового, розпочався в 2017 році, коли ще юний школяр прийняв рішення стати на захист Батьківщини, вступивши до лав Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

У 2021 році, після закінчення прикордонного вишу, вирушив до Херсонського прикордонного загону, де і зустрів початок повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ.

24 лютого 2022 року у складі прикордонної комендатури швидкого реагування виконував завдання на півострові «Ад», що знаходиться на межі Автономної Республіки Крим та Херсонської області. Звідти, разом з побратимами, відступав на запасні позиції ближче до Херсону.

«Нам довелося відступити, через переважаючу силу ворога. Але ми повернемось! Всьому свій час!» – зазначає військовослужбовець.

Під час переміщення колона, в якій рухався «Пікассо», зазнала вогневого ураження. В результаті ворожої атаки прикордонник отримав тяжке поранення.

За п’ять місяців лікування та реабілітації військовослужбовець повернувся у прикордонний стрій, щоб продовжувати нищити нападників.

Навесні 2023 року, після влучання російського снаряду по Антонівському мосту, «Пікассо» разом з побратимами здійснювали виїзди на лівий берег Херсонщини для виконання спеціальних бойових завдань. Першочергово бійці мали закріпитися на одному з об’єктів, попередньо зачистивши його територію від російських найманців. Групі вдалося виконати поставлені завдання та зайняти кругову оборону. Як результат – прикордонники взяли в полон трьох бойовиків, їх зброю та засоби зв’язку.

Відповідно до Указу Президента України за виявлену у захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України прикордонника відзначено державною нагородою – медаллю «Захиснику Вітчизни».

На даний час «Пікассо» проходить службу в одному з підрозділів ДПСУ, де продовжує виконувати завдання з охорони та оборони країни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси