Ми повернемо Україні мирне небо та життя без війни

НАЗАД
09 грудня 2023 17:05

Того дня ворог гатив немов оскаженілий: від вибухів, куряви, вогню здавалось, що палає вся земля, а подекуди й небо…

«Ми прокинулись від потужних вибухів, з самого ранку російські війська бомбардували аеродром, і чим далі, тим атаки були потужнішими, тоді я й зрозумів – війна увірвалась в наше життя…», – з болем пригадує 24 лютого 2022 року прикордонник на псевдо «Тайга». Того дня ворог гатив немов оскаженілий: від вибухів, куряви, вогню здавалось, що палає вся земля, а подекуди й небо…

Всю жорстокість війни, невідворотність та пекучий біль втрати родина прикордонника відчула вже в перший день повномасштабного вторгнення: брат захисника загинув обороняючи повітряні ворота рідного Мелітополя.

Довгих дев’яносто днів для «Тайги» життя тривало від дзвінка до дзвінка: його сім’я змушена була виживати без води, світла, тепла, ліків, постійно переховуючись по підвалах з маленькою дитиною на руках, адже місто було повністю окуповане кремлівськими ординцями.

«Хоч би інколи чути голос рідних, знати, що вони живі й здорові, бо жити в повній невідомості було нестерпно, – ділиться переживаннями охоронець кордону. – Лише заради них, їхньої безпеки я готовий був протистояти будь-яким викликам війни».

Довгий час підрозділ «Тайги» тримав важливий рубіж практично на нулі. Тоді ворог з особливою жорстокістю завдавав ударів по позиціях бійців, намагаючись витіснити захисників та прорвати оборону. Та марно, прикордонники не відступили, заплативши найдорожчим – життями побратимів.

«Війна не змінила мене, однак з’явилось відчуття та бажання помсти за брата, за побратимів, за сльози рідних, за вкрадене дитинство доньки, за понівечену Батьківщину та за всіх, чиє життя обірвала нав’язана росією війна», – говорить чоловік.

Наразі прикордонник з побратимами боронить Південь України та робить все, щоб наблизити Перемогу та звільнити Україну від ворожої навали.

«Повернутись до рідного міста – то найзаповітніша мрія, яка сьогодні об’єднує українців і мотивує рухатись вперед, – переконаний «Тайга». – І ми її здійснимо, чого б нам це не коштувало, ми повернемо Україні мирне небо та життя без війни».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси