Ми – неодмінно Переможемо, бо платимо занадто високу ціну за бажання жити вільними на своїй землі!

НАЗАД
17 серпня 2023 13:43

Прикордонник Денис на псевдо «Марк» у свої 23 роки має вже чималий досвід: бойові дії «на нулі», поранення, втрата побратимів, реабілітація і повернення у стрій.

Та захисник ні на що не нарікає, а дякує долі за ще один шанс на життя та можливість продовжити боротьбу за мирне небо своєї Батьківщини…

Ще з дитинства юнак марив військовою службою. Після закінчення ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник», не вагаючись, амбітний ліцеїст вступив до прикордонного вишу. Свою офіцерську службу молодий лейтенант розпочав на Запорізькому напрямку. Та не встиг Денис зануритись сповна в професію, як війна докорінно змінило його життя, а вчорашні інспектори прикордонної служби стали оборонцями держави.

Вже на другий день повномасштабного вторгнення підрозділ «Марка» зазнав нальоту авіації… На щастя, всі вціліли. «Мабуть, тоді й прийшло повне усвідомлення того, що жахлива війна, про яку розповідав дідусь, ступила на нашу землю, а завершити її Перемогою маємо саме ми», – зазначає прикордонник.

У грудні минулого року Дениса перемістили до іншого підрозділу, де понад три місяці під шквальним вогнем авіації та артилерії побратими утримували важливий рубіж…

«23 лютого 2023 року – стало моїм другим днем народження, доля дарувала мені ще один шанс на життя: чи то моя жага до життя Перемогла темряву, чи то жага продовжити боротьбу та Перемогти дарувала мені життя?..» – розмірковує офіцер.

Того жахливого дня ворог гатив, немов оскаженілий, засипаючи позиції захисників «градами», 120-мм мінами, а для одного з наших побратимів, на жаль, то був останній бій у житті…

«Ми до останнього сподівались, що Микола врятувався.., – з болем пригадує Денис, – бо через полум’я, дим та чисельні вибухи світу Божого було не видно. Та війна розпорядилась інакше…»

Денис отримав численні осколкові поранення, однак зумів самотужки вибратись з полум’я. Обстріли тривали нескінчених дві години. Лише надвечір його змогли евакуювати до найближчого блокпосту та доправити до лікарні.

Воїн говорить, що війна навчила його цінувати кожну хвилину, кожен день та тих, хто поруч, а ще – не відкладати справи на завтра, бо хто-зна, яке буде те завтра і чи взагалі буде.

За мужність, стійкість, відданість у боротьбі з російським агресором указом Президента України Денис нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

Наразі прикордонник разом з побратимами продовжує боротьбу за незалежність Батьківщини та переконаний, що ми – неодмінно Переможемо, бо платимо занадто високу ціну за бажання жити вільними на своїй землі!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси