«Ми маємо бути multitool», - Вікторія, прикордонниця Морської охорони Держприкордонслужби

НАЗАД
17 сiчня 2023 13:48

Старший матрос Вікторія Ткач – інспекторка прикордонної служби, фельдшер відділу 1-го загону Морської охорони Державної прикордонної служби України.

З 2014-го Вікторія була волонтеркою, вела курси з тактичної медицини, служила парамедикинею та доброволицею у різних добровольчих медичних бригадах. Займалася альпінізмом, скелелазінням, працювала у приватній охороні.

Від початку повномасштабного вторгнення Вікторія на київському напрямку долучалася до надання медичної допомоги військовим, приймала участь в евакуації людей і тварин.

«Я неймовірно пишаюся своєю сім’єю, яка виховала мене в найкращих традиціях української потужності. Я пишаюся тим, що в мене є можливість приймати безпосередню участь у написанні нашої історії у боротьбі за незалежність держави – України. Не жалкую ні про жоден прожитий день, адже ми творимо історію та в найтемніші часи найкраще видно світлих людей», - каже прикордонниця.

В Держприкордонслужбі Вікторія пройшла навчання операторів БПЛА мультироторного типу. Зазначимо, що серед учасників навчання у 2022 році прикордонниця була єдиною жінкою-військовослужбовцем.

Указом Президента України Вікторія нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Ми маємо бути multitool – окрім основної спеціальності, треба мати до біса різних навичок. Так, я ніколи не любила море, лише раз у житті була на катері в Криму – з родиною. Але після 24.02.22 у мене з’явилося чимало обов’язків, які я виконую на воді. Ми не маємо права казати «ніколи» та «не буду»: життя підносить саме те, чого ми боїмося. Мій досвід показує: приймай те, що дає тобі доля, роби це з гордістю. Життя дарує неоціненний досвід», - зазначає Вікторія Ткач.

Детальніше про героїню читайте в матеріалі відомого видання «Vogue.ua».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси