Майже 7 років тюрми… Суд виніс вирок контрабандисту, який під дією наркотиків ніс в Румунію рюкзак з канабісом

НАЗАД
06 липня 2021 11:59

Новоселицький районний суд Чернівецької області визнав винним чоловіка, якого торік у вересні затримали на кордоні з партією наркотиків.

Новоселицький районний суд Чернівецької області визнав винним чоловіка, якого торік у вересні затримали на кордоні з партією наркотиків.

Тоді правоохоронці, які мали інформацію про можливу контрабанду наркотиків, влаштували засідку. Порушника затримали після подолання загороджувального паркану неподалік від кордону з Румунією. Наркокур'єр спершу намагався втекти, а після затримання поводився збуджено та агресивно.

Суду злочинець зізнався, що був під дією наркотичних речовин. Він намагався переконати суд, що коноплі назбирав за селом у кукурудзі, а на кордоні опинився випадково. Наркокур’єр, нібито, боявся, що поліція знайде канабіс у нього вдома та вирішив заховати його на смітнику. Але під дією конопель був дезорієнтований, заблукав, побачив паркан та вирішив перелізти через нього, а після цього був затриманий.

Те, що злочин був вчинений під дією наркотиків, суд врахував як обтяжливу обставину, а у вигадку про «заблукав» не повірив. Наркокур’єр народився та живе у прикордонному селі і добре знав, де знаходиться кордон та інженерні загороджувальні споруди. Крім того, суд вважає сумнівними покази, що порушник мав намір сховати канабіс на смітнику, бо знає, що намокання призведене до псування наркотику, однак не взяв з собою нічого, щоб унеможливити вплив вологи на рюкзак.

Суд визнав наркокур’єра винним у злочинах, передбачених ч.2 ст.305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів» та за ч.2 ст. 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Злочинцю присудили покарання у вигляді шести років і восьми місяців позбавлення волі. Рюкзак та канабіс в кількості, що в перерахунку на висушену речовину становив майже 1 кілограм, суд постановив знищити після набрання вироком законної сили.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси